Doorgaan naar hoofdcontent

Verzen en verhalen in Bonifatiushuis

Dichters en verhalenvertellers uit de Waterpoortstad geven vrijdagmiddag 7 juli vanaf 15.00 uur acte de presence in het Bonifatiushuis voor bewoners en bezoekers. Schrijfster Riek Landman is bij de oudere generatie zeker bekend, alsmede dichter Marten de Rapper. De droge humor van verhalenverteller Ridzert Postma werkt altijd op de lachspieren. Dichter Anske Smit treedt geregeld stijlvol op. De verzen van Marten Visser liggen ook goed in het gehoor. Dichter Wiebe Dooper valt op door de aandacht voor het landschap. Amieke de Rapper presenteert deze gezellige middag die een klein uur zal gaan duren. Stichting FryX neemt de organisatie voor rekening in prettige samenwerking met Mirella van der Schaaf van het Bonifatiushuis.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel