Doorgaan naar hoofdcontent

Overzichtstentoonstelling van Bolswarder Doeke Adam Tolsma.

Op zaterdag 8 juli 2017 om 15:00 uur opent Dirk Rieddijk in de Doopsgezinde kerk, Skilwyk 29 te Bolsward de overzichtstentoonstelling van de Bolswarder kunstenaar:
Doeke Adam Tolsma
Hij was gezegend met een groot tekentalent. Ook de muziek maken was hem niet vreemd. De enige drummer in Nederland die met grote regelmaat uit de maat kon slaan. Hij werd geboren in 1949 en is in 2014 helaas veel te vroeg overleden.
"Doeke was een oude vriend van mij", aldus Bert Brinks die naast Kerst Postma en Lammert Mol één van de organisatoren is van de overzichtstentoonstelling van multi-talent Doeke Tolsma. Zo heeft deze eigenzinnige vrije kunstenaar, striptekenaar, illustrator, artdirector Doeke Adam Tolsma, zijn authentieke Bolwarder binnenstad prachtig in beeld gebracht. En wie kent niet zijn spotprenten van oud burgemeester Mulder en wethouder Stef de Haas uit de woelige jaren 70

De expositie is daarna van 10 juli tot 29 juli 2017 geopend van maandag tot zaterdag 13.00 uur tot 17.00 uur.Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer