Doorgaan naar hoofdcontent

11FountainsOm te beginnen. Ik heb in mijn geboorteplaats Hindeloopen en in mijn woonplaats Sneek het fontein-proces op digitale afstand gevolgd. Ik ben hartstikke vóór het 11 Fountains project in het kader van CH2018. Over kunst en smaak valt niet te twisten, dat blijkt in ver weg de meeste gevallen vruchteloos. Dat de locale helden uit de bevolking meedenken over de plek van het object, nou vooruit dan maar! De gemeentelijke overheid zal de ruimtelijke bezwaren wel masseren en de juridische plooien gladstrijken. Mijn weerstand zit veel meer in het feit, dat zo'n object in de openbare ruimte wordt gedefinieerd als kunst. Daarvan is volgens mij geen sprake! Wat bleek telkens weer? De kunstenaar heeft niet in alle vrijheid kunnen werken. Het regende lokale barrières en randvoorwaarden. De lokale elite heeft doelen, middelen en eigen belangen aangewend om de kunstenaar in zijn ontwerp te beïnvloeden en te sturen. Dat zou mogelijk nog een nieuw fenomeen opleveren. Een 11 Stedentocht van gemuilkorfde kunstenaars. Dat vind ik op zijn zacht gezegd buitengewoon pijnlijk!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel