vrijdag 2 december 2016

72-66-67 Drummerboys ut Hylpen

Sneek -  Luit Valk (L) en Roelof Valk (R) drum-elite uit Hylpen.
Samen staan deze gebroeders voor zo'n slordige anderhalve eeuw aan drum ervaring in o.a.
The Endeavours Four, Bull of Us en Wildpower.
(foto door Jelle uit Workum)

Prachtig, Puur genieten! Sweet Memories gisteravond op de planken gebracht door Jimmy Jemain & The Rapiers. ‘Living Doll’, ‘The Young Ones’, ‘Do You Wanna Dance’ ‘Lucky Lips’ noem maar op: allemaal hits van Cliff Richard & The Shadows.
Maar ondanks - dat de Valk Brothers de originele Shadows eerder al in een afgeladen Rotterdamse AHOY hebben zien spelen - blijft alles wat met The Shadows te maken heeft met klinknagels vastgezet op hun bucket list. We hebben hier te maken met "Diehard fans" die zo'n beetje alle noten van het Shadows repertoire van binnen en van buiten kennen. Gisteravond had ik de eer om samen met beide heren, het beste wat er op dit gebied momenteel in Engeland te koop is, in Theater Sneek bij te wonen. En...we werden absoluut niet teleurgesteld. The Shadows waren eind vijftiger begin zestiger jaren van de vorige eeuw bepaald geen bandje van dertien  in en dozijn. Dat wisten we al, maar dat maakten The Rapiers met hun instrumentale één op één vertolkingen maar weer eens extra duidelijk! 
Spatzuiver hoorden we o.a. de Fender gitaren voorbij komen in wereldhits zoals: Apache, Guitar Tango, Wonderful Land en 36-24-36 (herkenningsmelodie van Top of Flop en de ideale Engelse damesmaten) Na afloop spraken we nog even kort met de drummer. Hij was vele jaren sessie muzikant. Toerde met The Troggs en speelde o.a. bij Freddie and the Dreamers.

We hadden gisteravond avond echt niet te maken met één-of-ander-obligaat-cover-bandje, maar met beulen van muzikanten die dit oeuvre tot in de perfectie beheersen. Top avond! Wanneer gaan we weer? ;-)