zondag 10 april 2016

Een voetbal-middagje Keukenhof


Fanboys Van ballen en Van bollen....
Wat bist brún wudden!  hoorde ik gisteravond op een verjaardagsfeestje. Tja..even een middagje naar buiten geweest, in de zon hè. Aarden op de geestgronden van de bollenstreek. Zo vaak kom je daar niet. 
Myn maat moest aan ut einde fan de middach un boatskap doën in Leiden. Hij kwam met ut briljante foarstel om earst even in de Keukenhof naar de topklasse wedstrijd FC Lisse (Landskampioen in 2008) teugen ONSBOSO te gluuren. Niet un beste pot, frienden! Jammer van die onverdiende 2-1 nederlaag van ONSBOSOSNEEK. Het is in deze zaterdag topklasse niet altijd "Loon naar Werken". Éen van mijn vaste volgers zag zaterdagmiddag deze selfie van ONS  voorbijkomen op de sociale-media. De foto is in de rust van de match gemaakt op het Sportpark Ter Specke. Deze geestige gast fantaseerde er daarna lustig op los. Ik citeer:
"Twee mannen, vermoedelijk uit Súd Westfryslân en Franekeradeel zijn zaterdagmiddag na hevige rellen in de bollenstreek op de vlucht geslagen voor de politie. Het ging om twee voetbalvandalen, zeer waarschijnlijk Sneker ONSBOSO fans. 
Echter scandeerden zij ook een aantal keer de naam van de voor ons nog onbekende voetbalclub DLG. Deze afkorting zou ook voor iets anders dan een voetbalclub kunnen staan. Kent u deze mannen of heeft u ze gezien? Neem dan contact op met de Politie"