donderdag 24 maart 2016

JC Momenten op mijn weblog

12 jaar Bloggen leverde 5 persoonlijke Johan Cruijff momenten op.  Hier zijn  ze.....

Zaterdag 8 maart 2008
De Oude Jacob......De leerling staat op tegen de meester! Als leerling respecteer je de meester, altijd! Vrijdagavond in DWDD, TV-columnist Jan Mulder: "Cruijff is woest op van Basten" In de Kyokushin Karate wereld, die ik een beetje ken, is opstaan tegen de meester uitgesloten.
Bij de recente situatie en de absurde wijze waarop de oude Cruijff terug keerde bij Ajax en de manier waarop hij er nu weer mee stopt, moet ik denken aan deze song-tekst van Annie M.G. Schmidt,
De oude Jacob..... en met een knipoog kom ik dan hierop:
De oude Cruijff zit voor het raam
Staart in de verte, fluistert haar naam
Zal zij nog komen die hij bemint
Zijn lieve Ajax, zijn enigst kind
refrein:
Doebedoebedoe
Anna Susanna
Doebedoebedoe
Anna Susanna
Doebedoebedoe
Anna Susanna
Zij komt nooit weerom

Vrijdag 6 juli 2007
Mooi... de EK voor het team van Foppe.
Ik moest (hard)op lachen om de column in de NRC van Wilfried de Jong over het tv commentaar van Cruijff [...] met alleen het stemgeluid van Johan Cruijff uit het speakertje van de TV luister ik thuis op de bank naar een stem uit het verleden. Ik was na dit frisse, naïeve jongenstoernooi uitgekauwd op de oude Cruijff. Ik zag mijn overleden oom voor me die, als hij teveel ophad tijdens een verjaardag, met twee sinaasappels uit onze fruitschaal voor zijn borst ging dansen. Iedere verjaardag weer!

Kroef
Wat een overdreven aandacht vandaag, voor terugkomst van Cruijff bij Ajax. Journalisten Johan Derksen, Jan Mulder, Jack van Gelder en Frits Barend smeren gigantisch met de stroopkwast en halen blind alle clichés uit de kast om hun vriendje JC zijn ultieme plekje bij Ajax te helpen verdedigen en aan te prijzen bij het grote publiek.

Maarten van Rossem over Cruijff
Omer Kaya, - nu nog met bosje haar, straks kaal, - is een grote bewonderaar van Maestro van Rossem
Vandaag een blogje met een paar uitspraken, om een glimp van de sfeer te schetsen tijdens het mudjevolle briljante omni-college van de Maestro Maarten van Rossem, gisteravond bij Boekhandel van der Velde.
Ik heb op mijn blote linker-binnen-hand snel een handjevol citaten geschreven. Onder anderen over Politiek, Literatuur, Populisme, Geschiedenis en van-alles-en-nog-wat. Maar ook over Sneek.
De man van de Weduwe Joustra is wellicht bezweken onder de Beerenburg.
Je moet ook eens een slecht boek lezen om te weten, wat een goed boek is.
Almere, een plaats waar je niet dood wilt worden aangetroffen
Onderwijs: Op school leer je wat je thuis niet leert. Vraag aan zijn zoon: Wat heb je vandaag gedaan op school? "Ik heb een taart gebakken"
Fleur Agema: "Ja, dat is pas een denker eersteklas!"
Matroos Vos, de huisvriend van de Burgerschrijver "ongelofelijke klootviool'
Islamisering: rancuneuze paranoia tot in het kwadraat verheven
Bewindslieden Hillen en Verhagen: halve zolen.
De teksten uit de boeken van, door (zelf) overschatting lijdende schrijver(s) komen vanzelf vanuit het toetsenbord.
Johan Cruijff, de man is een gepatenteerd warhoofd,

Dinsdag 10 april 2007 Voetbalveldje in Pasveer Sneek
Johan Cruijff wordt binnenkort 60. Met zijn JC foundation worden er op veel plaatsen in Nederland z.g.Cruyff Courts aangelegd. Hiermee wordt beoogd, dat jongeren plezierig en veilig kunnen sporten, Deze veldjes in de wijken hebben een mogelijke maatschappelijke meerwaarde. De veldjes moeten de leefbaarheid van wijken verhogen, het samenleven van verschillende etnische groepen bevorderen, en jongeren een sterker gevoel van sociale verantwoordelijkheid bijbrengen.
In de wijk Pasfeer was ooit ook veldje, een stukje plantsoen, waarop de jeugd zomeravonds massaal en me telkaar voetbalden!
Maar.....natuurlijk hebben enkele mensen geklaagd vanwege vermeende overlast. Het geweeklaag van deze vervelende omwonenden is door de Gemeente Sneek aangehoord en vervolgens gehonoreerd door middel van het aanleggen van heuveltjes en verhogingen van het maaiveld om zodoende het massale-zomer-avond-voetballen voor de jeugd op deze plek onmogelijk te maken.
Ik ken ouders, die door deze eenzijdige sport-onvriendelijke-maatregelen, bijzonder ontstemd zijn!
Nou ik ook!!!

Een gepassioneerde Tuigpaardensporter

Sneek - Witte donderdag. Landbouwvoorman en -bestuurder  Pé Miedema uit Heeg is maandag plotseling overleden.
Pé was jaarlijks één van de vaste, enthousiaste  en gepassioneerde
deelnemers aan het ringrijden/steeken
van de Vereniging Het Friesche Tuigpaard
in de Marktstraat van Sneek.