vrijdag 18 maart 2016

Read2Me! Voorleeswedstrijd van Bibliotheken Mar en Fean


Juryvoorzitter en auteur
jeugdboeken Janny van der Molen
maakt de winnaars bekend
Gisteravond was ik - samen met Janny van der Molen, auteur jeugdboeken en Jozien Lucas van de Bibliotheken Mar en Fean - jurylid bij de halve finale van de voorleeswedstrijd Read2Me! 
Deze happening werd gepresenteerd door Raynoud Ritsma, Rockstar en TV personality  en vond plaats in het Fries Scheepvaart Museum te Sneek. Een achttal locale voorleestoppers van Bogerman Sneek, RSG Sneek, Bornego Heerenveen en het Marne Collega uit Bolsward bonden de strijd met elkaar aan. Allen deden verwoede pogingen in tempo en met klemtoon hun publiek te pleasen en mee te voeren in hun verhaal.
Er mochten drie kandidaten door naar de volgende ronde. Uiteindelijk koos de Jury Elène Kroon tot winnaar. Ze las een fragment voor uit Hoe overleef ik het jaar 2000 van Francine Oomen. Elène kreeg voor haar overwinning een extra bonus. Zij mag tijdens de voorleesmiddag op Paul Ruiter's Singelpodium in Sneek met haar winnende fragmentkeuze in reprise. Een mooie mogelijkheid om extra podium ervaring op te doen.
Ook naar de volgende ronde gingen Milou Brink van het Bogerman Sneek met haar fragmentkeuze Bibi Xtra van Caja Cazemier en Isabel Droog van het Bolswarder Marnecollege met haar fragmentkeuze Knalhard eveneens van auteur Caja Cazemier.
De jury was eveneens diep onder de indruk van de voorleesvaardigheden en ook het lef van de overige deelnemers. Dat waren Hannah Hoefnagel van het Bogerman, Isis Bakker en Jella Rika Spijkervet van RSG Sneek, Fardau Meesters en Redmer de Vries van Bornego Heerenveen.
Hun bijdragen maakten deze traditionele voorlees-contest mede tot een sfeervolle, plezierige en literaire Read2Me! gebeurtenis.

[...] and The Winner is.....
v.l.n.r Milou, Elène en Isabel

The Entertainers...vlnr
presentator Raynoud Ritsma en gitarist van de band Vangrail
Dirk Lennart Hogeveen