maandag 7 maart 2016

I always thought that he was your Twinbrother


The 'fighting couple' together
with Lithuanian Kyokushin top fighter
Donatas Imbras
at the FenF Kyokushin Seminar
in Sneek Fryslân
Sneek - Afgelopen weekend was top vechter/karateka Donatas Imbras (1979) uit Litouwen voor een kort verblijf in Sneek. Hij gaf een seminar voor junioren en senioren op uitnodiging van Sportclub FenF. Donatas is een graag geziene gast en komt regelmatig met zijn Litouwse karatepupilleen van zijn sportschool (Dojo) naar de Sneker Sporthal voor de traditionele Internationale Kyokushin Karate Waterpoortcup. 
Sensei en manager van Sneker sportclub FenF Peter Kool Smit en Donatas kennen elkaar al geruime tijd. Peter is vanaf het begin van dit prestigieuze toernooi één van de drijvende en stuwende krachten. Hij zit in de haarvaten van de organisatie, van de wedstrijdleiding, treedt op als scheidsrechter, perschef en vertegenwoordigt de Waterpoortcup naar buiten, Hij is bovenal meer dan een decennium zelf deelnemer bij de senioren. Naast internationale gevechten o.a. in Japan en titels in Denemarken, Italië en Wales veroverde hij in totaal tweemaal de Waterpoortcup in het lichtgewicht. Het viel Donatas op, dat Peter gedurende de Waterpoortcup toen in allerlei andere (bij) rollen excelleerde. Hij zag Peter - plotseling na al die verschillende rollen - bij de senioren, de finale winnen en de titel in zijn zak steken. "I always thought that he was your Twinbrother" aldus een verbaasde Donatas, lachend. 
In de socialmedia wordt vandaag nog druk gecommuniceerd over het afgelopen seminar. De indrukwekkende, intensieve en harde training van deze topvechter zit velen vandaag nog in armen en benen. 
De kernkwaliteit van deze Europees Kyokushin Karate Kampioen laat zich in één zin kort samenvatten. "Donatas is een zwaargewicht met de snelheid van een lichtgewicht" Hij maakte in zijn prachtige en glansrijke carriere korte metten met zijn tegenstanders (ook Japanners). Kijk maar eens op You Tube. Kortom een man met een enorme uitstraling en een nog grotere staat van dienst. Tegenwoordig deelt hij zijn grote schat aan ervaring graag met andere karateka's.