Doorgaan naar hoofdcontent

72-66-67 Drummerboys ut Hylpen

Sneek -  Luit Valk (L) en Roelof Valk (R) drum-elite uit Hylpen.
Samen staan deze gebroeders voor zo'n slordige anderhalve eeuw aan drum ervaring in o.a.
The Endeavours Four, Bull of Us en Wildpower.
(foto door Jelle uit Workum)

Prachtig, Puur genieten! Sweet Memories gisteravond op de planken gebracht door Jimmy Jemain & The Rapiers. ‘Living Doll’, ‘The Young Ones’, ‘Do You Wanna Dance’ ‘Lucky Lips’ noem maar op: allemaal hits van Cliff Richard & The Shadows.
Maar ondanks - dat de Valk Brothers de originele Shadows eerder al in een afgeladen Rotterdamse AHOY hebben zien spelen - blijft alles wat met The Shadows te maken heeft met klinknagels vastgezet op hun bucket list. We hebben hier te maken met "Diehard fans" die zo'n beetje alle noten van het Shadows repertoire van binnen en van buiten kennen. Gisteravond had ik de eer om samen met beide heren, het beste wat er op dit gebied momenteel in Engeland te koop is, in Theater Sneek bij te wonen. En...we werden absoluut niet teleurgesteld. The Shadows waren eind vijftiger begin zestiger jaren van de vorige eeuw bepaald geen bandje van dertien  in en dozijn. Dat wisten we al, maar dat maakten The Rapiers met hun instrumentale één op één vertolkingen maar weer eens extra duidelijk! 
Spatzuiver hoorden we o.a. de Fender gitaren voorbij komen in wereldhits zoals: Apache, Guitar Tango, Wonderful Land en 36-24-36 (herkenningsmelodie van Top of Flop en de ideale Engelse damesmaten) Na afloop spraken we nog even kort met de drummer. Hij was vele jaren sessie muzikant. Toerde met The Troggs en speelde o.a. bij Freddie and the Dreamers.

We hadden gisteravond avond echt niet te maken met één-of-ander-obligaat-cover-bandje, maar met beulen van muzikanten die dit oeuvre tot in de perfectie beheersen. Top avond! Wanneer gaan we weer? ;-)
Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.