Doorgaan naar hoofdcontent

11 Foutains en 1 Tuinkabouter


Voorzitter Roelie de Vries-Bakker hield het
spoor van de Hylper Fontein
keurig op
de rails
Ik heb zelden een presentatie voor een publieke avond beluisterd en aangehoord waar zoveel open einden in en aan zitten. Geen ontwerp, geen planning, onduidelijke locatie, planologische onzekerheid, onbekend budget en de Hylpers zijn nog niet echt overtuigd.

Topsegment.
De kunstenares, de in Parijs woonachtige, Chinese Shen Yuan is afkomstig uit het topsegment van de internationale kunstwereld. Zij moet nu eerst de haarvaten van Hylpen in twee etmalen opsnuiven en proeven, alvorens ze met een ontwerp komt. Dat is het belangrijkste voor de nabije toekomst. Waar komt ze mee en valt dat in goede aarde bij de Hylpers. 

Eerste beoordeling.
Anna Tilroe namens @LWD2018 @11Foutains is de aller eerste sluis die het ontwerp van deze top-kunstenaar moet passeren: "De eerste beoordeling houd ik bij mijzelf als u het niet erg vind, dat is nou éénmaal mijn specialisme. Ik zit al vijfendertig jaar in het vak" Één ding is wel zeker: de bestuurders willen een fontein maar wekken de suggestie, dat het idee en de uitvoering van onderen-op komt. Dat is gotspe numero uno! 

Planning en Procedure
De huidige planning is marginaal. Iedereen in de Foeke is daar een beetje luchthartig over, maar de planologische tijdsplanning en het vergunning-pad lijken uiterst krap. Een (globaal) procedureschema had de Gemeente SWF tijdens de bijeenkomst ook nog niet echt scherp. 

Kliko
"Ik heb ze aangesproken en een voorspelling gedaan. Gezien de foto’s in de slechte presentatie  kwam ik tot de volgende conclusie: Het wordt een Kliko van porselein met daarin de fontein. Dus wanneer je de klep dicht doet is het feest voorbij" aldus één van mijn trouwe (Hylper) volgers/lezers van mijn weblog.

Tuinkabouter
Paul van Gessel, De Dikke Deur van Friesland Marketing, Management en Advies maakt het vandaag op Facebook wel heel erg bont, ik citeer: 
"Kan best aardig zijn zo'n verbindend project met 11 fonteinen. De denkfout is dat ze niet ontworpen worden door Friese kunstenaars, maar door snoeshanen uit verre landen. Achterliggend idee is dat juist dàt in 2018 Chinezen en Brazilianen op zal leveren. Waanzin in het kwadraat, want fonteinen trekken niet, die spuiten." aldus de te voet wedergekeerde marketeer 

Prins Paul
Deze Prins Carnaval Paul de Eerste komt vandaag op de proppen met de primeur van het ontwerp in Hylpen. Het uitgelekte ontwerp in de vorm van een bonte tuinkabouter gaat vandaag viraal! 
Dat is gotspe numero 2 

Hindeloopen - In de Foeke worden de Hylpers bijgepraat over 11Foutains

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel