Doorgaan naar hoofdcontent

Liverpool Mersey Side Story

v.l.n.r. met de klok mee: Roelof&Jaap poseren bij de stoommachine van The Pumphouse op de Albert Docs in Liverpool, Anske op de  Old Spitalfields Market in London, Jaap&Roelof bij de uitgang van St.Peter’s Church in Woolton, de kerk waar de jonge Paul McCartney en John Lennon elkaar voor het eerst ontmoetten en de taxi van Ricky, onze gids/taxichauffeur/vml. Mu Thai Fighter.
In de periode 60-70 van de vorige eeuw groeiden we op. Roelof Valk (Jzn) Artiestenmanager, Jaap Blom (Izn) Scheepsbouwer en Anske Smit, Weblogger, Hylper teenagers in de sixties. Een tijd waarin nagenoeg alles in de samenleving veranderde.  Voor ons was toen maar één ding echt belangrijk. Dat was de muziek en de uitstraling van vier Engelse knapen, leeftijdgenoten, die  begin zestiger jaren in Liverpool een muziekbandje vormden. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Door hun muziek maar ook door hun lange haren, zetten ze niet alleen de muziekwereld totaal op zijn kop, maar moesten ook veel herenkappers noodgedwongen hun deuren sluiten. Radiocommercials over drijvende bungalows en spannende vakanties in Hylpen klonken meerdere malen per dag door de speakers van onze draagbare Transistor-radio's, altijd in onze buurt. Vrienden luisterden mee! Op de dijk, de haven, en het strand afgestemd op 192 meter van de middengolf. Radio Veronica 192 goed idee!. Luister mee naar Veronica. In de leugenbank keken ze toch echt iets anders aan tegen die pokke-herrie. Kortom het was de periode waarin The Beatles het middelpunt vormden van wat er op muzikaal gebied toe deed. 
Wij stonden daar compleet voor open! Hylpen had zijn eigen cultuur en hoorde immers tot het episch centrum van de muziek, hippie en provocultuur, althans dat dachten we! Maar het liep allemaal toch even, net iets anders. Van teens naar twens werd ons leven allemaal wat serieuzer. Kleine jongens worden groot! Zo gaat dat! Maar één ding is zeker. The Beatles hebben zich met de gelaagdheid van hun muziek en songteksten, definitief in onze haarvaten genesteld. Ze verbinden een onuitwisbare jeugd in Hylpen met de hopelijk lange nazomer van ons leven. 
Ze zitten verankert in onze hoofden en dat houden we graag zo! Nu hebben we alle drie AOW.  "Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt" zei Joh Lennon ooit! Hoogste tijd voor deze 65 plussers om de bedevaart naar Liverpool, met de Stena-Line eens te aanvaarden. Eind mei j.l. was het eindelijk zover. Drie Krasse Hylper Knarren vol vertrouwen flaneren, flirtend langs de oevers van de Mersey. Lopen vermomd rond als stoere mannen op de beroemde Albert Docs in The City of Liverpool. Bezoeken de plaatsen waar de liefde voor de Beatles Story allemaal begon. De Heilige Graal zoals het Beatles Museum, PennyLane met de Roundabout en The Barber Shop, het graf van John en Eleanor Rigby, The Cavern en natuurlijk Strawberry Fields zorgden voor de verbinding met onze jeugd. Een prachtige opfrisbuurt voor onze onderlinge vriendschap en de liefde voor Hylpen. Het moet gezegd: Roelof was de grote inspirator. Gedrieën maakten we een buitengewone trip met een gouden randje.

Kijk HIER voor een beeldimpressie van onze Mersey Side Story

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel