Doorgaan naar hoofdcontent

Six Degrees of Separation

Volgens de theorie ‘six degrees of separation’ is iedereen op deze aardbodem aan elkaar verbonden in maximaal zes stappen. Via zes vrienden van vrienden ben je bijvoorbeeld verbonden aan Julia Roberts of Obama. Geart Bos uit Scharnegoutum (L) schrijft vandaag het volgende op zijn facebook-pagina.: "As je sa mei fankânsje binne dan moetsje jo in protte minsken, gesellige en minder gesellige. Jo meitsje ris in praatsje en sa kom je der dan ek achter dat der guon by binne dêr't je mienskiplik kunde oan ha. Sa wie dêr bg. in hiel aardige en noflike prater Albert (R) út Oude Pekela dy't by deselde baas wurke hat as Anske Smit en dêr moaie oantinkens oan hie sa 't er fertelde. It is ek sa dat as jo as Fries yn de Achterhoek jo bivak opslaan dat je dan gelok ha as je ris mei oaren as jo frou frysk prate kinne. No is it wol noflik dat wy it hollânsk ek machtich binne en sa koe it barre dat wy op in stuit mei mekoar op leugenbank sieten te swetsen dat in frou út de rânestêd my frege wêr't wy weikamen. Doe't ik antwurde dat wy út Fryslân kamen kaam hja mei de snoade opmerking "O, mar ik kan jullie wel verstaan". Moai no?

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel