Doorgaan naar hoofdcontent

Eco of Boost?


(ZKV) Sinds de seriediefstal van mijn outboards check ik bijna dagelijks mijn Verano-sloepje in Jachthaven Domp 2. Een verplicht klusje op de fiets of per pedes apostelorum. Van de wijk Pasveer naar de wijk de Domp. Gisteren - bij wijze van hoge uitzondering - op de Gazelle E-Bike van R. 
Vanwege een koele motregen het knopje van eco optimistisch ingedrukt naar boost. Aan het einde van het oranje verkleurde fietspad richting Domp, neem ik stevig, zonder bij te remmen, een ruime bocht naar rechts. Voor mijn neus zie ik in een flits, de vele decennia oude, rood-met-witte slagboom voor mij. Stop: Voertuigen! Een split-second later duikt de smalle ingang voor voetgangers, fietsers en kruiwagens op. Met een nagenoeg haakse bocht naar links stuur ik - enigszins bij remmend - hier op af. Dan neemt de zwaartekracht het plotseling van mij over. Eerst vliegt mijn onmisbare Rayban voor veraf en dichtbij van mijn schedel. Deze aanbieding van Pearl, met een bescheiden bijdrage van de zorgverzekering, schiet ongeveer een paar handbreedten verder door op de gladde natte betonklinkers. In mijn hoofd ben ik gelukkig nog steeds achttien, dus sta ik binnen een seconde - een beetje verdoofd - weer rechtop naast het stalen (e)ros. Stel je voor dat ik in deze kennelijke staat gespot wordt door derden? Een beukenhaag van twee meter de lucht in, behoedde mij voor al te nieuwsgierige pottenkijkers. Na een paar keer ademhalen, opgestaan en doorgefietst! Langzamerhand geeft mijn lichaam in de vorm van de AOW gerechtigde leeftijd zijn inconveniënten prijs: een geschaafd linker been en dito elleboog,  pijnlijke ribben en een weerbarstig duimpje. Misschien heeft  die Eco-stand dan toch mijn voorkeur! Als het motregent....

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel