Doorgaan naar hoofdcontent

Een voetbal-middagje Keukenhof


Fanboys Van ballen en Van bollen....
Wat bist brún wudden!  hoorde ik gisteravond op een verjaardagsfeestje. Tja..even een middagje naar buiten geweest, in de zon hè. Aarden op de geestgronden van de bollenstreek. Zo vaak kom je daar niet. 
Myn maat moest aan ut einde fan de middach un boatskap doën in Leiden. Hij kwam met ut briljante foarstel om earst even in de Keukenhof naar de topklasse wedstrijd FC Lisse (Landskampioen in 2008) teugen ONSBOSO te gluuren. Niet un beste pot, frienden! Jammer van die onverdiende 2-1 nederlaag van ONSBOSOSNEEK. Het is in deze zaterdag topklasse niet altijd "Loon naar Werken". Éen van mijn vaste volgers zag zaterdagmiddag deze selfie van ONS  voorbijkomen op de sociale-media. De foto is in de rust van de match gemaakt op het Sportpark Ter Specke. Deze geestige gast fantaseerde er daarna lustig op los. Ik citeer:
"Twee mannen, vermoedelijk uit Súd Westfryslân en Franekeradeel zijn zaterdagmiddag na hevige rellen in de bollenstreek op de vlucht geslagen voor de politie. Het ging om twee voetbalvandalen, zeer waarschijnlijk Sneker ONSBOSO fans. 
Echter scandeerden zij ook een aantal keer de naam van de voor ons nog onbekende voetbalclub DLG. Deze afkorting zou ook voor iets anders dan een voetbalclub kunnen staan. Kent u deze mannen of heeft u ze gezien? Neem dan contact op met de Politie"

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel