Doorgaan naar hoofdcontent

Vijf jaar Het Gesprek van Sneek

Sneek - Café Vellinga, Zondagmiddag klonk na vijf jaar het slotakkoord van de allerlaatste talkshow, het Gesprek van... "Het waren beslist geen "Five Long Years" zoals te horen op de eerste en beste LP van Cuby+Blizzards, Desolation Blues uit 1966. Vijf jaar lang een bonte stoet van bijzondere gasten met in hun ransel een caleidoscoop van landelijke en locale politieke-maatschappelijke, economische en culturele onderwerpen. Kortom vermaak en verdieping voor links en rechts. Dit alles werd kundig en geestig aan elkaar gepraat door talkshowhost Jacques Monasch, Kamerlid van professie maar galeriehouder van Nature. Tijdens de coda van de show sloeg telkenmale Henk van der Veer de kritische maat. Henk van der Veer, onderwijsman van professie maar journalist/schrijver/dichter van nature. 
Ik heb nagenoeg alle Gesprekken van Sneek mee gemaakt. Tijdens de donkere (zon)dagen voor Kerst en de lichte lentedagen voor Pasen heb ik me altijd kostelijk vermaakt. Soms nieuwe inzichten gekregen, mijn persoonlijke netwerk uitgebreid, maar zoals altijd zegt Prediker ook nu weer: "Alles Heeft zijn Tijd" 


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel