Doorgaan naar hoofdcontent

I always thought that he was your Twinbrother


The 'fighting couple' together
with Lithuanian Kyokushin top fighter
Donatas Imbras
at the FenF Kyokushin Seminar
in Sneek Fryslân
Sneek - Afgelopen weekend was top vechter/karateka Donatas Imbras (1979) uit Litouwen voor een kort verblijf in Sneek. Hij gaf een seminar voor junioren en senioren op uitnodiging van Sportclub FenF. Donatas is een graag geziene gast en komt regelmatig met zijn Litouwse karatepupilleen van zijn sportschool (Dojo) naar de Sneker Sporthal voor de traditionele Internationale Kyokushin Karate Waterpoortcup. 
Sensei en manager van Sneker sportclub FenF Peter Kool Smit en Donatas kennen elkaar al geruime tijd. Peter is vanaf het begin van dit prestigieuze toernooi één van de drijvende en stuwende krachten. Hij zit in de haarvaten van de organisatie, van de wedstrijdleiding, treedt op als scheidsrechter, perschef en vertegenwoordigt de Waterpoortcup naar buiten, Hij is bovenal meer dan een decennium zelf deelnemer bij de senioren. Naast internationale gevechten o.a. in Japan en titels in Denemarken, Italië en Wales veroverde hij in totaal tweemaal de Waterpoortcup in het lichtgewicht. Het viel Donatas op, dat Peter gedurende de Waterpoortcup toen in allerlei andere (bij) rollen excelleerde. Hij zag Peter - plotseling na al die verschillende rollen - bij de senioren, de finale winnen en de titel in zijn zak steken. "I always thought that he was your Twinbrother" aldus een verbaasde Donatas, lachend. 
In de socialmedia wordt vandaag nog druk gecommuniceerd over het afgelopen seminar. De indrukwekkende, intensieve en harde training van deze topvechter zit velen vandaag nog in armen en benen. 
De kernkwaliteit van deze Europees Kyokushin Karate Kampioen laat zich in één zin kort samenvatten. "Donatas is een zwaargewicht met de snelheid van een lichtgewicht" Hij maakte in zijn prachtige en glansrijke carriere korte metten met zijn tegenstanders (ook Japanners). Kijk maar eens op You Tube. Kortom een man met een enorme uitstraling en een nog grotere staat van dienst. Tegenwoordig deelt hij zijn grote schat aan ervaring graag met andere karateka's. 

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel