Doorgaan naar hoofdcontent

Love te Beatles

Theater Sneek - Love The Beatles.
Een tribute show !
Een mooie showcase voor het grote, wat jongere publiek
dat de explosie en de revolutie van The Beatles in de vroege zestiger jaren niet echt bewust heeft meegemaakt.  Zij genoten merkbaar van de voorstelling
40 gerangschikte hits, kant-en-klaar geordend zoals in een Jukebox
De chronologische inhoud en de strak afgebakende vorm drukten een vrij forse stempel op het beeld van de voorstelling.
De op het podium verborgen toetsenist, met zijn toegevoegde samples in de zang en de (onzichtbare) muziek arrangementen gaven me af-en-toe het gevoel, dat ik naar een playbackshow zat te kijken.
De podium outfit van het viertal, de snorren, de baarden, de pruiken vond ik en tikkeltje overdreven.
Ze degradeerden The Fab-Four tot iets ridicuuls ergens uit een grijs verleden, terwijl de songs leven als een Hart. 

De evergreens zullen elke generatie in hun macht nemen en weerstaan.
Die Roemeense Beatle-coverband op het Sneeker Simmer Festival in de Marktstraat was veel authentieker. Zij maakten destijds veel meer indruk en bleven als muzikanten dicht bij zichzelf.

Voor de echte teenagers uit de sixties, die deze muziek in elke vezel van hun lichaam hebben viel er in deze voorstelling niet zoveel meer te halen.
Één ding stond gisteravond als een paal boven water: de buitengewoon uitzonderlijke klasse van de enige, echte ongeëvenaarde Ringo, George, Paul en John.
[...]en vooral hoe meesterlijk goed ze waren!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel