Doorgaan naar hoofdcontent

Het Gesprek van.....Westers realisme en Oosterse wijsheid

Het Gesprek van.....Sneek, één van de onderdelen van deze populaire talkshow is: SNEEK & GOEDE VOORNEMENS: BIJZONDERE INITIATIEVEN IN SÚDWEST-FRYSLÂN.
Peter Smit wil a.s. zondag bij Café Vellinga graag één van de projecten uit Sneek e.o. toelichten/aanbevelen. De Sneker Peter Kool Smit (39) studeerde Communicatie en Informatiewetenschappen aan de RUG in Groningen. Hij startte in 1991 op zijn vijftiende met Kyokushin Karate bij Sportclub F en F The Inner Way - School voor Innerlijke Ontwikkeling en Rust. Het Kyokushin karate werd al snel zijn grote passie. Nu, 25 jaar later is hij Sensei (karateleraar red.) en Manager Organisatie bij Sportclub F en F The Inner Way. (Vecht) sport is letterlijk zijn leven. Naast het Japanse Kyokushin Karate beoefent Peter Smit ruim 15 jaar de Chinese bewegingskunst Tai Chi. De combinatie van de snelle explosieve karate technieken, samen met de ronde, rustige bewegingen uit Tai Chi zorgen ervoor dat hij gedurende lange periode op hoog niveau aan wedstrijd-karate heeft gedaan. Hij heeft verschillende internationale toernooien op zijn indrukwekkende sportieve palmares staan. Momenteel verdiept hij zich in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is bezig met zijn derde jaar van de studie Klassieke Acupunctuur aan Academie Qing Bai.

In dit filmpje ziet u een ultra korte impressie-activiteiten-bio van de Sneker Kyokushin Karate Leraar Peter Kool Smit.
Peter Kool Smit from Buro Interalphanske Sneek.NL on Vimeo.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel