donderdag 8 oktober 2015

Mysterie in Hindeloopen opgelost


Het mysterie van de vermiste grenspaal in Hindeloopen lijkt te zijn opgelost. De Hylper slager-bakker en PvdA raadslid Johan Langbroek had de vermissing op Twitter gezet. Het bericht over de raadselachtige verdwijning ging toen als een lopend vuurtje door de kleine Zuidwesthoek. Warkums Erfskip, de nieuwssite GrootSneek en het Friesch Dagblad bemoeiden zich er ook al mee!
Henk Smid van de Werkgroep Historie Hylpen (Hindeloopen) en mede brievenschrijver aan de Gemeente Sũd West Fryslân: "Toevallig was ik eergisteren op bezoek bij Arnold Eekma. En waar het hart vol van is daar loopt de mond van over. Dus kwam de vermissing van de grenspaal ook ter sprake" Nou zegt Arnold: “dan hoef je niet verder te zoeken”. De Stichting Stadsherstel Hindeloopen heeft het monument in reparatie voor onderhoudswerkzaamheden die bestaan uit schoonmaken, wapens in heraldische kleuren verven en boven een raad aanbrengen. De Stichting had dit telefonisch met de Gemeente SWF overlegd en er verder geen ruchtbaarheid aangegeven. Vandaar dat de benaderde gemeente-ambtenaar in eerste instantie van niets wist. Het is duidelijk, dat het bestuur van Stichting Stadsherstel Hindeloopen in deze kwestie buitengewoon nalatig is geweest in de communicatie met de bevolking van Hindeloopen. Hun website is sinds 2014 ook al niet meer bijgewerkt.
Het positieve is, dat de grenspaal weer bovenwater is en dat hij na onderhoud weer in lengte van dagen een veilig baken is voor veel Hylpers fan Hirre en om Ùtens