maandag 14 september 2015

De Werkers op de Fruitmarkt

De Sneker (FR)Uitmarkt was zaterdagmiddag een tamme bedoening. Weinig tot geen samenhang of verbinding in het geheel. Geen echte SWF noemer te ontdekken! Ik miste uitstraling en bezieling in en rond het Culturele Kwartier. Laat de DOS directeuren zelf eens uit hun leunstoel komen. Maak de tijd rijp om met het laaghangende fruit te stoppen. Pak de ladder uit de schuur en klim in de kruin van die hoogstam (fruit)boom. Daar is nog veel cultureel fruit te vinden. Gelukkig kleurden en fleurden de echte live-optredens de (Fr)Uitmarkt in Sneek alles nog een beetje op.
Hillbilly, 50's rock & roll, bluegrass en blues. Dat is wat The Barnfinds ten gehore brengen. Met Okke de Boer op de contrabas en Bert de Boer op gitaar.

Wiebe Kaspers aan het werk. Wiebe componeert muziek en schrijft teksten, heeft al eigen muziekprogramma’s gemaakt, zoals ‘It gouden fjild’ (Het gouden veld) en is regelmatig te zien en te horen bij Omrop Fryslân. Een multi-talent dat samen met Daan Slagter en Florian den Hollander het publiek nieuwe, bekende en vooral goed in het gehoor liggende muziek zal laten horen op een totaal eigen wijze.