donderdag 23 juli 2015

A Laketrip to Langweerder Wielen

Puur genieten van de mensen, de natuur, het weer en de watersport. Belevenissen op een donderdag in juli van twee Sneker internet-cowboys. Even de Fokke & Sukke op de Friese Meren, Frisse Meren. Het water op met de Kaich, een beige-polyester overnaads sloepje Verano 500 met buitenboordmotor 9.9 pk. en een NIKON spiegelreflexcamera. Bedenk vrienden, met uw welnemen, niets is wat het lijkt......
Zo blijkt uit deze eerste dia gemaakt op de Houkesloot: Dirk van der Meer, alias De Sneker Weerman bestuurt de Kaich met vaste hand, buitengewoon styllish en met de allure van een Harley Davidson.


Langweer, De Kaai  - De flamboyante Jelle Talsma, de absolute topper uit de IFKS vloot zit bovenop zijn stuurhut. Hij heeft een ruime blik op de SKS vloot, die al-dan-niet ekogecoacht of nano-getectyleerd hun boeitjes pakken op het parcours van de Langweerder Wielen. 
We verlaten vlug deze Friese zeil folklore en vervolgen onze Laketrip oostwaarts......


Net even buiten de vaargeul op de Hoarne (Terhorne) treffen we deze Bavaria 37 Cruiser varend onder de naam "Twister" met als thuishaven Hindeloopen aan. Hij liep zojuist aan de grond.
Natuurlijk voel je je dan moreel verantwoordelijk voor het verlenen van assistentie.
Prompt op verzoek verleend. Vruchteloos met een  9.9 pk zo bleek later. Een andere watersporter met meerdere pk's onder het kapje kon het klusje wel (duwend) afmaken.
P.M Kanaal - Het blijft een raar ding, die rader House-Boat van o.a de bekende Sneker Stadsdichter en romanschrijver Henk van der Veer. Hij blogt vandaag "Op útnoadeging fan Eldert Meeter met weest op de Frisian Queen naar ut skútsjesilen. Grandioas, ander woard skiët mij nou even nyt in’t sin. Fantastys skip met alles der op en der an"