dinsdag 23 juni 2015

Het Kan Ook Langer en Sprankelender


Waiting here for Every Man.....

[...] Waiting here for Everyman...Jackson Browne European Tour 2015 Amsterdam


Jackson Browne staat nog altijd op de bres voor een betere wereld, met muziek waarin melancholie en strijdlust de boventoon voeren.” (Soundz). 
Dat is misschien voor mij één van de belangrijkste reden waarom ik zijn platen, bootlegs verzamel en al meer dan twintig jaar naar zijn concerten ga. Zijn betrokkenheid bij de wereld kun je ook gewoon Liefde noemen. Ik houd van artiesten met die overtuiging. Gisteravond, in de Heineken Music Hall was het weer legendarisch. Inmiddels 66! Hij zong spatzuiver, schraal qua uiterlijk en duidelijk het rempedaal op die onvermijdelijk uiterlijke veroudering. Verder is hij wars van uiterlijk vertoon! Hij weet als geen ander altijd weer de juiste muzikanten te vinden die zijn songs nog beter maken. Met deze bezetting verkende Jackson Browne gisteravond alle kanten van zijn oeuvre. Hij musiceerde avontuurlijk, fris en ontspannen. Ook Douwe Bob - heel voorzichtig op weg naar het Nederlandse equivalent van deze Amerikaanse nestor - bevond zich eveneens in het voorname Amsterdamse auditorium onder het meer dan drie-duizend-koppige-publiek 
Tijdens het concert bracht Jackson Browne zowel bekende nummers ten gehore als een aantal van zijn nieuwste album. Tussendoor riep het publiek, zoals gebruikelijk bij zijn concerten om meestal oude(re) verzoeknummers ("Rosie") Halverwege het optreden tijdens het inpluggen van één van zijn vele gitaren, citeerde hij één van zijn favoriete dichters: "Don't say you are helpless, a lot of people like you are helpless" Op de terugweg - middernacht uit Amsterdam via de Afsluitdijk - geen sterrenhemel door het glazen dak van onze 307, maar wel een prachtige muziekervaring rijker! 

Nog een paar plaatjes gemaakt met de smartphone

Van tevoren sprak ik kort met Hagenaar Jerome. Hij werkt in Breukelen en de HMH ligt mooi op de route. Hij stond met zijn rolstoel vooraan, bij het Podium. Hij gaat vaak naar concerten. Hij heeft recent Brian Ferry en Fleetwood Mac hier nog gezien.

De jongens en meisjes van de merchandise

Wij zijn los......Barricades Of Heaven