maandag 27 april 2015

Miraculeus Moment op Sneker Koningsdag

Koningsdag 2015 - Zeeverkenners komen serieus in actie in het water van de gracht van het Kleinzand......

De Sneker Bluesband Roadhouse speelde vanmiddag de sterren van de blauw bewolkte hemel.
Door het hoge aantal decibellen viel een geluidsbox van de keyboard speler op miraculeuze wijze in het water. 

Un bij-de-handsje op het terras: "Je mutte Koning Willem A. belle, hij doët watermennesment"

Toeschouwers vielen vol verbazing van hun stoel.
Tijdens het bovenwater halen van de box, bleven de klanken van Roadhouse gewoon door klinken.
De Band gebruikt namelijk z.g. aqua-banana stekkers. 
Die zijn eigenhandig in de ruimte getest door André Kuipers en 
kunnen kennelijk tegen een stootje. 

Roadhouse's high-end geluidsbox is veiliggesteld. Gaan met die banaan 
!

K(r)oningsdag 2013

Dit is Hans Maessen. Een beminnelijke man! Ik fotografeerde hem op 29 april 2013 in Amsterdam op de Dam. Ik schreef er een blogje over, lees hier We maakten een praatje en spraken kort maar geanimeerd over het koningschap of een republiek. Een dag later, op hetzelfde moment dat de koning de eed op de grondwet aflegt wordt deze man aangehouden omdat hij gebruik maakt van zijn grondwettelijk recht op het uiten van zijn mening. Hij werd aangehouden en opgesloten in een cel. Ik was samen met enkele duizenden anderen op dat moment ook aanwezig op de Dam. Geluk gehad? Kijk.....o.a ook daarom zal ik nooit het Wilhelmus meezingen of in de houding springen. Ik ben geen onderdaan!
n.b. lees verder het artikel Mee naar het bureau in de NRC van 25/26 april 2015 door Bas Blokker 

Merk toch hoe Sterk

Sneek - Koningsdag in de Marktstraat.
De Putkapel draait zich warm. Ze toeteren Paul Simon's swingende Late at Night. Ik neurie een stukje tekst mee [...] And I stepped outside to smoke myself a J. Ik denk hè werkt die J.nu al? 
Een aubade voor de Koning onder leiding van een bestuurder van een partij met republikeinse denkbeelden . Ut mut toch nyt gekker. 
Vanaf het bordes van de Markstraat krijgt de Putkapel nog enige instructies van een autoriteit om een hinderlijk in de weg staande bedrijfsauto vooral vrij te houden.
Kennelijk een sponsor van het geheel die in het zicht moet blijven. Gelukkig negeren de blazers van de Putkapel deze infantiele actie van die dorpspastoor. Vanaf de zijlijn hoor ik commentaar "Froeger songen we massaal op Koaninginnedach: Merk toch hoe sterk en Waar de blanke top der duinen  Must nou es hoare ju; Allemaal kroegliedsjes op dy obade, ut likt wel un kroegetocht." Naarmate de tijd -na negenen- verder opschuift wordt het koningsgezinde gezelschap jonger en kleurrijker. De sfeer luchtiger, losser en enthousiaster.
Voordat het Wilhelmus los barst neem ik snel de benen.....


Vanaf het bordes van de Markstraat krijgt de Putkapel nog enige instructies van een autoriteit om een hinderlijk in de weg staande bedrijfsauto vooral vrij te houden.
Kennelijk een sponsor van het geheel die in het zicht moet blijven.
Gelukkig negeren de blazers van de Putkapel deze infantiele actie van die dorpspastoor. 

Sneek - Koningsdag in de Marktstraat.
De Putkapel draait zich warm. Ze toeteren Paul Simon's swingende Late at Night. Ik neurie een stukje tekst mee [...] And I stepped outside to smoke myself a J. Ik denk hè werkt die J. nu al? 
Een aubade voor de Koning onder leiding van een bestuurder van een partij met republikeinse denkbeelden . Ut mut toch nyt gekker. Naarmate de tijd -na negenen- verder opschuift wordt het koningsgezinde gezelschap jonger en kleurrijker. De sfeer luchtiger, losser en enthousiaster.