Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit maart 2, 2015 weergeven

Concreet vraagstuk Provinciale Politiek #PS15

Hallo Friese Politici #PS18 Mark Thoms twittert als @el_thomso onderstaand bericht. Een concreet voorbeeld waar gewone Friezen jong en oud dagelijks dagelijks mee te maken hebben. In dit geval betaald een jong meisje 8,00 voor kwartiertje in de trein. Hindeloopen-IJlst. Een gotspe!  De Provincie Frylân is hiervoor verantwoordelijk. Het wordt zelfs het twitter-gilde te machtig.
Wat vinden jullie? Lijsttrekkers: Laten we dat zo of pakken we dat aan? Het blijft kiezen!
waarom niemand de trein pakt; meisje van 13 betaalt €8 voor retourtje hindeloopen - ijlst. 2 haltes, 15min reistijd - leve de privatisering!
— Mark Thoms (@el_thomso) 2 maart 2015

Pleegt Johannes Kramer politieke woordbreuk? #PS15

Nu de verkiezingscampagne PS18 in Fryslân in alle hevigheid is losgebarsten geef ik als eenvoudige burger/blogger in het Friese social-media-landschap, Johannes Kramer van de FNP maar eens een schot voor de boeg.  Hij twittert o.a. Mear Fryslân en minder Den Haag en hij roept de Miënskip in verkiezingstijd op met oneliners zoals Fan ûnderen Op, maar hij danst naar de boksen van Den Haag. Hij durft het Haagse beleid niet lokaal in te kleuren. Ik vind, dat hij volkomen in strijd met zijn verkiezingsleuzen, in de uitvoering van zijn beleid naar de Miënskip in ieder geval één belangrijke en ernstige steek heeft laten vallen.  Ik voorspel u blogvrienden, dat Johannes Kramer met de voor hem moverende reden en met een meters dik dossier het tegendeel gaat bewijzen, maar tegen politieke woordbreuk is geen kruid tegen gewassen.  De FNP staat voor meer Fryslân. Minder Den Haag. Nou mooi niet! Een kraakhelder voorbeeld is de situatie waarin de EHS organisatie in Gaasterland nu verkeert. Zij vechten …