zondag 1 maart 2015

Dienst Landelijk Gebied. Alles heeft zijn tijd onder de Zon

Bij de Dienst Landelijk Gebied heb ik meer dan veertig jaar fantastisch werk mogen doen met geweldige collega's. Werk waar de samenleving daadwerkelijk iets aanhad. Inrichting van het Landelijk Gebied. Ik heb er bijzonder veel geleerd en mij als mens verder kunnen ontwikkelen
Maar zoals altijd komt Prediker op mijn weg : "Alles heeft zijn tijd"  Het doek valt nu definitief voor Dienst Landelijk Gebied. Ik lees vandaag, dat medewerkers hebben hun kasten hebben opgeruimd, computerbestanden opgeschoond en afwezigheidsmelders ingesteld. Per zondag 1 maart is de 80-jarige dienst verleden tijd. 
Als herinnering aan het werk van DLG en voor iedereen die wel eens door Nederland wandelt of fietst, is er nu de “Weet wat je ziet”-viewer. Deze toepassing geeft informatie over vijftig points of interest langs lange afstandwandelpaden (LAW), regionale paden (RAW) en lange afstandfietspaden. Deze staan helder aangegeven op de kaart van Nederland. In korte tekstblokjes met foto’s kom je, na het aanklikken van een point of interest, meer te weten over recente, zichtbare ingrepen in het plaatselijke landschap door Dienst Landelijk Gebied. De beschreven ingrepen hebben vaak nieuwe natuur tot gevolg gehad, een verbetering van de landbouw of een betere waterveiligheid. Je kunt kiezen uit verschillende kaarten waaronder een hoogtekaart en een historische kaart uit 1850.
http://tinyurl.com/weetwatjeziet(Prijs) Vraag over Sneek

Deze gevelsteen is gemetseld in een woning in Sneek.
De vraag is in welke straat?