Doorgaan naar hoofdcontent

Endeavours Four Beatband uit Hindeloopen

Friese  Koerier 22 februari 1967
Endeavours four” beste beatgroep van het Noorden
HINDELOOPEN — De beatgroep „Endeavours four" heeft de eerste ronde gewonnen voor de drie noordelijke provincies van het Inter-fan muziek - expres beatfestival om het kampioenschap van Nederland.
De tweede ronde en finale vinden plaats op zaterdag 25 februari in dancing „De Kruisweg" te Marum. Daar zullen onder anderen „Ruby" en „Dave", die kort geleden uit Engeland zijn teruggekeerd, optreden. Zij hebben een repertoire dat het beste te vergelijken is met dat van de geëngageerde zangers Bod Dylan en Ferre Grignard.

HARREWAR LC 23 maart 1968
[...]  De filmn „To ! Grab The Ring" is in Amsterdam is in première gegaan. De Hindelooper Endeavours Four zitten er in. Hoofdrolspeler is Ben Carruthers Hij zit met een Engels meisje in een Londense bar wat te drinken. De Hindeloopers klinken dan op uit de jukebox." •

YouTube
Onderstaand clipje maakt ik een aantal jaren gelden. Met dank aan Harmen W.Glashouwer voor zijn audio-opname op geluids-cassette in de Feesttent te Hylpen in 1966. Roelof Valk ook bedankt voor de mix en de informatie. Bertus Penning Dzn voor het branden van de audio CD voor mij.
Het is een persoonlijk gekleurd clipje van Anske Smit.
----------
De easte kear, dat iek yn myn libben echte popmuzyk (live spiele) hearde wie yn Hotel Cafe de Hinde in Hylpen. By Keije en Lamkje. Uus burlied! Folgens my wie dot in 1963. Ut wie by de premiere van ut Hylper bandjen The Endeavours Four. Iek wie dea ut enige joenkjen oender de sechtin, twisken allegaer eldere lieud. Iek seet oene cola mei jin aalde frygesellen u.a. Oebele Amsterdam, Jelle Ligthart, jea seten om de roende taffel, oent bier!! Iek foant prachtich. Aalde stikken fan de Shadows (Hank B. Marvin) en Country & Western stikken, fan u.a Jim Reeves. Bertus (sologitoar) wie en ies jitte gek op de Shadows en Christ ( sanger en slaggitoar) destiids krekt werom uut Canada, broat de C&W ienfloeden derin. Op un seker moment, letter die iend, griepte my een hoand yn 't nekfol en ienenen loik buten de doar, op e haiven en op e streete! Ut wie mien mem (IJmkje van der Kooij 1910-2000): "Doe bliksemse joenge sistoe noal in de kroeg?! "Ties un skande"!! Op dien trottinde troch dyn mem uut de kroeg skoet ! Het een oagang!! Dot foant iek destiids as boan en het my heel lang dwos sitten. Letter hek ut jer pas fejoent! Jo wie ( yn de tradisje fan de blaauwe knoap) spoakbenauwt, dot iek op ut fekearde pad komme soe!
The Endeavours Four hewwe yn Noard Neederland een nemme opbauwt foar hylper dwoan, en dermei ut fier skopt!
Hirnest steet de hoes van jerre singeltjen Pretending. Dot wie ek de titelsong (Frans Meijts) fan de neederlaanse film mekke yn 1968 troch Nicolai van der Heyde, mei de yngelse titel To Grab The Ring. Op de hoes fan de singel stoane fan links nei rochts Douwe Penning, Bertus Penning, Luit Valk en Christ Penning.
Douwe en Christ binne da, Luite, (Hylpen) Christen Bertus (Snits) binne gelokkich jitte Alive & Kicking.Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel