Doorgaan naar hoofdcontent

Douwe Bob - Guitarboys and Sendralovers

Sneek - Akoestisch (inhaal)optreden van Douwe Bob (Posthuma) in de Noorderkerk, woensdagavond. Samen met zijn maat tevens singer-songwriter van professie, Maurice van Hoek slaagde hij er in om mij en velen uit het publiek gedurende twee sets alert en bij de les te houden. Hun performance blonk uit door de individuele klasse van Douwe Bob en de naadloos passende en ondersteunende close harmony zang van Maurice. Natuurlijk zijn beide heren rasechte guitarboys. Liefhebbers van Sendraboots, een saillant detail, wat mij niet is ontgaan, maar dat terzijde. Het publiek bestond voor een groot deel uit mensen van buiten Sneek. Steenwijk en Stiens hoorde ik hier-en-daar murmelen. Bovendien wist niemand voor de afterparty een naam van een goede kroeg te scanderen. Eén bij-de-hand-teling noemde quasi zelfs "De Cowboy" als naam voor de meest Sneker trendy kroeg.
Deze diehard fans kenden Douwe's teksten van buiten en wisten met nagenoeg mathematische nauwkeurigheid waar de brug in de liedjes zat. Het klonk allemaal zoals ik het graag hoor. Americana uit de lage landen. Een paar steekwoorden die ik uit het publiek opving:  goed op elkaar ingespeeld, jong, puur, goede teksten, kippenvel-momenten, prachtige stem. Kortom een artiest met een  Bright Future en a long Road ahead.
Verrassend dat zo'n jonge gast - tussen zijn eigen songs door - een Ierse evergreen/traditional zingt en die bestempeld tot één de mooiste songs ever. Ooit hoopt hij op het niveau te komen om zelf een dergelijk liedje te schrijven. Kom op, Douwe je hebt The Looks, bent begiftigd met een prachtige warme stem waarmee je deze traditional - uit de negentiende eeuw en door velen gecoverd- een extra mooie emotionele dimensie mee geeft. Count your Blessings, Gast! Bij deze vertolking van The Butcher Boy werd ik geraakt en moest bij het horen van het tekstgedeelte uit het laatste couplet een traantje weg pinken. 
"Oh make my grave large, wide and deep
Put a marble stone at my head and feet
And in the middle a turtle dove
So the world may know I died of love"
In het voorprogramma speelde de Sneker singer-songwriter met de rurale naam Ivy. Hij heeft onlangs de singer-songwriter contest van de Kunstbende in de drie noordelijke provincies gewonnen. Lokaal is hij bekend van optredens bij Cafe Vellinga tijdens de Sneker Middach en bij Het Gesprek van Sneek.  
De prijs en de beloning  was een optreden in het voorprogramma van Douwe Bob. Yvi is een jonge man met een mooie stem. Een stem met meerdere mogelijkheden. Zijn liedjes ademen melancholie en verlangen. Zijn korte podium uitstraling vanavond was dromerig en bescheiden.

pics taken by Jeroen van der KallenPopulair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond