Doorgaan naar hoofdcontent

Symfo-Classics. Keeping the Dream Alive

Na de toegift....staande ovatie:SymfoRock in Theater Sneek
Vrijdagavond, Theater Sneek - 16 in 1966. Is Symfonische Rock wel mijn ding?  Die gedachte bekroop mij na afloop een aan-en-gevlochten nummer van Genesis en Münchener Freiheit. 
Er is geen weg meer terug, deze wereldpremière (volgens Theaterdirecteur Ben van der Knaap) van Symfo-Classics met als ondertitel Keeping The Dream Alive, was al in volle gang!
On stage: Beulen van muzikanten en vocalisten, die reete-strak spelen en zingen. Maar, wanneer wordt deze oudere jongere door deze symfo-classics eens echt geraakt? Nou....dat duurde niet lang! Bij de eerste noten van Procol Harum's "Salty Dog" tot en met de laatste toegift "Owner of a Lonely Heart" van Yes, werd ik volledig ingepakt.
Signed, Sealed and Delivered in de Droom die plotseling Levend werd. Een avond puur genieten van het wereldrepertoire in dit genre met daarin verrassende keuzes o.a. Wuthering Heights van Kate Bush en late nederpop zoals Divergence (1976) van de Groningse band Solution en Storm and Thunder van Earth&Fire's LP Song of the marching Children. Het nummer Old and Wise deed me weer denken aan oud profvoetballer Koko Hoekstra, die dit Alan Parsons Pareltje - lang geleden - gepassioneerd meezong achterin de spelersbus van sc Cambuur.
Ik denk, dat frontman Edward Reekers en zijn collega's terug kunnen kijken op een bijzonder geslaagde première in Theater Sneek. Zeer wel mogelijk diende dit theater afgelopen week als een soort van creatieve plek, zoals vroeger (1968) bij Music from Big Pink. Zou zo maar kunnen!
Oss, are you ready next week to Keep The Dream Alive?


n.b. lees hier wat Klaas Jan Dijkstra ervan vond
*met buitengewoon veel dank aan Richard M. Visser

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond