Doorgaan naar hoofdcontent

Mr Tambourine Man

Telkens wanneer ik mijn geboorteplaats Hylpen bezoek en spreek met jeugd/muziek vriend Roelof Valk Jzn komt nagenoeg in al onze gesprekken, steeds weer zijn naam weer naar voren. Van een pure wederzijdse bewondering schiet Hylpen dan plotseling even twee centimeter "ûût ut La": Joseph Roger McGuinn zanger,muzikant frontman van The Byrds en toonaangevende singer en songwriter. De beste vertolker van Bob Dylan songs "On Earth" Saillant detail is, dat wij het niet zo op hebben met die malle echtgenote van McGuinn. Zijn manager! Een paar jaar geleden verhinderde zij, dat Roelof en ik even op de foto wilden met onze held uit de sixties. Okay, klein leed...iszo! Deze zomer is het 50 jaar geleden, dat Mr Tambourine Man nummer 1 stond in America's Hot One Hundred. Een in vele opzichten memorabele song uit een legendarisch jaar:1965 Miljoenen hebben er op de-een-of-andere-wijze wel iets mee. Denk alleen maar eens aan de sound van zijn 12 string electric Rickenbacker Guitar Vorige maand was ik aanwezig bij een concert van de Amerikaanse singer-songwriter Jackson Browne in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Een tijdgenoot van McGuinn. Daar vertelde Jackson Browne, dat hij  onlangs van plan was om in zijn eigen studio in LA een plaat te maken met alle de nog in leven zijnde leden van The Byrds. Zijn liedje "The Birds of St Mark's" dat hij op 17 jarige leeftijd maakte, vond hij een typische Byrds-song. Het zou mooi als brug kunnen dienen tot een Byrds hereniging. Hij deed zijn voorstel aan McGuinn, die zei: "Noway, I'd rather go in the Army".

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer