Doorgaan naar hoofdcontent

Ode aan mijn Parijse gids Marc Delinge

Om Tour de France winnaar Christopher Froome een hart onder de riem te steken en om mijn bewondering voor hem te uiten verstuurde ik gisteren deze tweet. Enkele tegenstanders van Froome scheld ik uit voor dikkoppen. In Amerika zeggen ze Rednecks. Daar neem ik geen woord van terug. Deze tweet bewijst - zoals zo vaak - dat je met je eigen teksten en /of beelden - een blik kunt voorspellen in de toekomst. Deze foto in de tijdlijn van mijn blog toont dat maar weer eens feilloos aan. De foto die - nabij de Arc de Triomphe op een nagenoeg auto vrije Avenue des Champs-Élysées van mij is gemaakt -  is om de bliksem niet gefotoshopt. Kijk maar eens naar de schaduwen! Mijn goede vriend en de parijs-gids Marc Delinge die mij op zaterdagmiddag op meesterlijke wijze met zijn auto door de binnenstad loodste, maakte deze foto kort na de start van de Marathon van Parijs op zondag 11 april 2015. Die gele Jumbo boodschappentas spreekt boekdelen over mijn voorgaande betoog.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond