Doorgaan naar hoofdcontent

LSC1890, ze stonden erbij en keken ernaar!

Wat een miskenning voor het voetbal, maar nog een grotere belediging voor de jubilaris Lycurgus Sparta Combinatie 1890. Zaterdagavond, ze stonden erbij en keken er naar: de jubilariserende leden en de supporters van LSC1890. Ze waren veruit in de minderheid. De parvenu's van  Cambuur sloegen de maat op het oh zo statige en deftige sportpark aan de Leeuwarderweg. Door een buitengewoon slordige uitbesteding van jubileumwedstrijd aan de Leeuwardense profclub werd het Bestuur van LSC1890 ogenschijnlijk gedegradeerd tot een leunstoelbestuur. Deze ongelukkige uitbesteding was onmiskenbaar, in nagenoeg elk detail te zien en te horen, alleen al getuige de terrein-en muziek keuze. Bovendien loog de entreeprijs van acht euro er ook niet om. Kortom, wat een bijzonder slechte prijs/kwaliteitverhouding!
Dat, wat een echte wedstrijd van enige statuur had moeten worden, werd in mijn ogen een regelrechte aanfluiting. Een gotspe! De bezoekers werden ontvangen bij de voorname ingang aan de Leeuwarderweg, maar werden vervolgens als klapvee doorgeleid naar een stoffig en (gras)sprieterig bijveld. De trouwe (hoofdzakelijk) geel/blauwe supporters langs de lijn verveelden zich eveneens te pletter, getuige de op afstand hoorbare ongein. De voetbalprofs stonden erop, dwars tegen het belang van het publiek en de jubilerende voetbalclub LSC189 in, om hun zomeravond pot plichtmatig op gras af werken. Wat een buitengewoon diepe treurigheid allemaal!
Natuurlijk had dit verjaardagscadeau voor LSC1890 gespeeld moeten worden op het hoofdveld van het traditionele sportpark. De voor veel geld gesubsidieerde historische tribune lag er nu verlaten bij. Zulks doet een echt voetbalhart bloeden! 

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond