Doorgaan naar hoofdcontent

A Laketrip to Langweerder Wielen

Puur genieten van de mensen, de natuur, het weer en de watersport. Belevenissen op een donderdag in juli van twee Sneker internet-cowboys. Even de Fokke & Sukke op de Friese Meren, Frisse Meren. Het water op met de Kaich, een beige-polyester overnaads sloepje Verano 500 met buitenboordmotor 9.9 pk. en een NIKON spiegelreflexcamera. Bedenk vrienden, met uw welnemen, niets is wat het lijkt......
Zo blijkt uit deze eerste dia gemaakt op de Houkesloot: Dirk van der Meer, alias De Sneker Weerman bestuurt de Kaich met vaste hand, buitengewoon styllish en met de allure van een Harley Davidson.


Langweer, De Kaai  - De flamboyante Jelle Talsma, de absolute topper uit de IFKS vloot zit bovenop zijn stuurhut. Hij heeft een ruime blik op de SKS vloot, die al-dan-niet ekogecoacht of nano-getectyleerd hun boeitjes pakken op het parcours van de Langweerder Wielen. 
We verlaten vlug deze Friese zeil folklore en vervolgen onze Laketrip oostwaarts......


Net even buiten de vaargeul op de Hoarne (Terhorne) treffen we deze Bavaria 37 Cruiser varend onder de naam "Twister" met als thuishaven Hindeloopen aan. Hij liep zojuist aan de grond.
Natuurlijk voel je je dan moreel verantwoordelijk voor het verlenen van assistentie.
Prompt op verzoek verleend. Vruchteloos met een  9.9 pk zo bleek later. Een andere watersporter met meerdere pk's onder het kapje kon het klusje wel (duwend) afmaken.
P.M Kanaal - Het blijft een raar ding, die rader House-Boat van o.a de bekende Sneker Stadsdichter en romanschrijver Henk van der Veer. Hij blogt vandaag "Op útnoadeging fan Eldert Meeter met weest op de Frisian Queen naar ut skútsjesilen. Grandioas, ander woard skiët mij nou even nyt in’t sin. Fantastys skip met alles der op en der an"

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel