Doorgaan naar hoofdcontent

SKYBIRD Runner op de Schuttevaer Race 2015

Vanmorgen vroeg was de start van de Schuttevaer Race. Mijn neef Peter Brink is als runner aan boord van het zeiljacht genaamd SKYBIRD. Hij is de jongste zoon van mijn zuster Aagje.
Een mooie gelegenheid om op mijn blog eens exclusief en beknopt over deze zware zeil regatta te berichten. De eerste tegenslag van het team kan ik al verklappen. Verkeerde Fok keus. Reglementair mag dit niet meer worden aangepast. Jammer maar helaas.
De strategie wordt aangepast en de focus kom te liggen op het mogelijk winst halen uit het lopen en het fietsen.
In dit verband denk ik zelf: "Zonder geluk vaart niemand wel, vrienden!"
For the Record
Schipper Dennis Carton 
Zeiler 1
Ralph Wijbenga 
Zeiler 2
Piet Hoogewerf 
Fietser
Sietse Visser 
Loper
Peter Brink 
Plaats Grou
Scheepsnaam Skybird
Zeilnummer NED 7064
Merk schip Feeling
Type schip 1090

Neef Peter Brink. 
Runner aan boord van  de Skybird. Hij heeft vele halve en hele marathons op zijn naam staan.
Recent liep hij met twee vingers in de neus, nog de Marathon van Parijs.
Dat is echt zo! Niet om op te scheppen, omdat hij familie is, want ik was bij zijn finish 
op de Champs-Elysées in Parijs.
Hij de Runner, ik de toerist.
Bij de aanvang van de start....


IJsselmeer ligt er strak bij...onderweg

Hij (glim)lacht nu nog.....

De bemanningsleden 1 2 en 3 van de Skybird
Gekkenboel in de sluis  van de Afsluitdijk. Het Wad Wacht. Een uurtje of vier naar Texel. Daar fietsen en door naar Vlieland

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel