Doorgaan naar hoofdcontent

Magna Frisia Leeft!

Oerol 2015 - Gisteren ontmoette ik ze op festivalterrein De Betonning op West. 
Stoere Fryzen met een missie, een knots, een bijl en een schild.
Ik vroeg hen: Is dit soms een knipoog naar de Engelse MagnaCarta die belangrijke actuele oorkonde over vrijheden en rechtspraak uit 1215 en waarvan dit jaar de herdenking als eerste democratie plaatsvindt?
Nee, nee daar hadden de mannen nog nooit van gehoord. 

"Rom tolve hûndert jier ferlyn wie MagnaFrisia it leste Fryske keninkryk. 
It gie om it gebiet fan Flaanderen oant de Dútske Weeser.
Dòt kin om ús no wol wer!"

Op Oerol kun je elke droom waarmaken!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel