Doorgaan naar hoofdcontent

De Liefde is Over...


Die subtiele kleine rode letter R
op de rechter achterzak....
Mijn liefde begon in 1965. Ik was 15 en mijn moeder deed wat ze moest doen! Ze kocht voor mij een LEE spijkerbroek bij de fa Dijkstra aan het Grootzand in Sneek Spijkergoed in Spijkergoed. 
Een enkeling droeg ze in Hindeloopen, behoudens mijn Helden van het grote doek. Ik waande mij James Dean. Deze speciale Amerikaanse jeans hadden een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Ik ben mijn moeder nog dankbaar. Het was wel een cadeau waar ze helemaal niet achterstond, maar ze begreep als geen ander dat je een puber van 15 zo'n jeanswens niet kon onthouden. Zo'n gestikte five-pocket spijkerbroek van indigo blauw katoen veranderde door de vele wasbeurten in een perfecte pasvorm en eindigde in een adembenemende apotheose met een buitengewone en vale "look" Nu allemaal heel gewoon kant-en-klaar, maar voor mij destijds een bijzonder lang proces met als resultaat deze onweerstaanbare eigenschappen. Vanaf dat moment maakte ik met mijzelf de afspraak om altijd spijkerbroeken te dragen. Bij enkele momenten, op een Haagse Ministerie na, ben ik die afspraak met mijzelf nagenoeg altijd nagekomen. Na verloop van tijd verloor ik mijn prille liefde LEE uit het oog. Kalverliefde kennelijk! Ik werd - zoals dat zo vaak gaat in het Leven - verliefd op andere merken zoals Levis, Diesel, G-Star, Denham. Van deze merken versleet ik vele. Maar gedurende lange tijd was mijn ultieme liefde toch REPLAY. Jan van de gelijknamige modezaak Eringa en Jos van de VIP Shop in Sneek droegen ze ook weleens!
Die subtiele kleine rode R op de rechter achterzak had de uitstraling van een kruising tussen het beroemde olieverfschilderij ‘Orange, Red, Yellow’ van de Amerikaanse schilder Mark Rothko en de Zwarte Madonna van Montserrat. Jammer, die liefde is nu helaas voorbij. Gewoon over. Waarom? Heel verklaarbaar op rationele gronden! Replay is sinds kort sponsor van de voetbalclub FC Barcelona en wordt daarmee mondiaal zo buitengewoon mainstream, dat ik de Liefde wel moet verbreken. Met pijn in het hart. Stel je voor: Messi (met alle respect voor zijn capaciteiten) loopt plotseling zomaar in dezelfde spijkerbroek als ik of Jan Eringa. Kan echt niet! Onbestaanbaar!
Kom op! In1965 was Messi nog niet eens geboren. Cruyff, Keizer en Pelé wel! Maar ja, die waren niet mainstream!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel