Doorgaan naar hoofdcontent

Merk toch hoe Sterk

Sneek - Koningsdag in de Marktstraat.
De Putkapel draait zich warm. Ze toeteren Paul Simon's swingende Late at Night. Ik neurie een stukje tekst mee [...] And I stepped outside to smoke myself a J. Ik denk hè werkt die J.nu al? 
Een aubade voor de Koning onder leiding van een bestuurder van een partij met republikeinse denkbeelden . Ut mut toch nyt gekker. 
Vanaf het bordes van de Markstraat krijgt de Putkapel nog enige instructies van een autoriteit om een hinderlijk in de weg staande bedrijfsauto vooral vrij te houden.
Kennelijk een sponsor van het geheel die in het zicht moet blijven. Gelukkig negeren de blazers van de Putkapel deze infantiele actie van die dorpspastoor. Vanaf de zijlijn hoor ik commentaar "Froeger songen we massaal op Koaninginnedach: Merk toch hoe sterk en Waar de blanke top der duinen  Must nou es hoare ju; Allemaal kroegliedsjes op dy obade, ut likt wel un kroegetocht." Naarmate de tijd -na negenen- verder opschuift wordt het koningsgezinde gezelschap jonger en kleurrijker. De sfeer luchtiger, losser en enthousiaster.
Voordat het Wilhelmus los barst neem ik snel de benen.....


Vanaf het bordes van de Markstraat krijgt de Putkapel nog enige instructies van een autoriteit om een hinderlijk in de weg staande bedrijfsauto vooral vrij te houden.
Kennelijk een sponsor van het geheel die in het zicht moet blijven.
Gelukkig negeren de blazers van de Putkapel deze infantiele actie van die dorpspastoor. 

Sneek - Koningsdag in de Marktstraat.
De Putkapel draait zich warm. Ze toeteren Paul Simon's swingende Late at Night. Ik neurie een stukje tekst mee [...] And I stepped outside to smoke myself a J. Ik denk hè werkt die J. nu al? 
Een aubade voor de Koning onder leiding van een bestuurder van een partij met republikeinse denkbeelden . Ut mut toch nyt gekker. Naarmate de tijd -na negenen- verder opschuift wordt het koningsgezinde gezelschap jonger en kleurrijker. De sfeer luchtiger, losser en enthousiaster.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer