Doorgaan naar hoofdcontent

Read2M! De Nationale Voorleeskampioen

Winnaars Read2Me! 2015 vlnr Elin Bosma, Karlijn van der Meeren
en Lucy van der Goot.
Word jij de Nationale Voorleeskampioen? Die vraag stond donderdagavond in Sneek centraal in het Fries Scheepvaart Museum tijdens het evenement Read2Me! Hier vond de halve finale plaats van de Bibliotheken Mar en Fean. Leerlingen van de RSG Magister Alvinus, het Bogerman College uit Sneek en het Marne College uit Bolsward streden om een drietal plaatsen in de finale. Deelnemers, jury en publiek werden namens de Bibliotheken welkom geheten door Dina Eringa. Presentator Raynaud Ritsma (bekend als zanger van de pop-band Vangrail en presentator van het TV programma Tsjek)) bracht met de nodige "schwung" de locale voorlees-acts onder de aandacht van het veel-koppige-publiek. De deelnemers zaten allen qua niveau heel erg dicht bij elkaar. Toch slaagde de jury er in de pauze om tijdens een mini-akoestische-gig van VANGRAIL (Raynaud en Dirk Lennart) een eerste selectie te maken. Vervolgens wees de jury een winnaar aan. De winnaar werd uiteindelijk Karlijn van der Meeren van het Bogerman uit Sneek. Zij las voor uit het boek Melisa van auteur Maresa Jacobse. Een kleine greep uit het juryrapport: goede intro van het boekfragment, meeslepend voorgelezen, balans in tekst, toon en voordracht. Winnares Karlijn kreeg als bonus-prijs een uitnodiging om op te treden op de beroemde traditionele Sneker Middach in Café Vellinga te Sneek, op zondag 22 maart a.s.
Lucy van der Goot van de RSG uit Sneek en Elin Bosma van het Marne College uit Bolsward, een Zweedse jonge dame, die nog maar amper drie jaar in Nederland woont, sleepten eveneens een halve finale plaats in de wacht.

Een kleine impressie vanuit het Scheepvaart Museum
 

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel