Doorgaan naar hoofdcontent

Pleegt Johannes Kramer politieke woordbreuk? #PS15

Nu de verkiezingscampagne PS18 in Fryslân in alle hevigheid is losgebarsten geef ik als eenvoudige burger/blogger in het Friese social-media-landschap, Johannes Kramer van de FNP maar eens een schot voor de boeg. 
Hij twittert o.a. Mear Fryslân en minder Den Haag en hij roept de Miënskip in verkiezingstijd op met oneliners zoals Fan ûnderen Op, maar hij danst naar de boksen van Den Haag. Hij durft het Haagse beleid niet lokaal in te kleuren.
Ik vind, dat hij volkomen in strijd met zijn verkiezingsleuzen, in de uitvoering van zijn beleid naar de Miënskip in ieder geval één belangrijke en ernstige steek heeft laten vallen. 
Ik voorspel u blogvrienden, dat Johannes Kramer met de voor hem moverende reden en met een meters dik dossier het tegendeel gaat bewijzen, maar tegen politieke woordbreuk is geen kruid tegen gewassen. 
De FNP staat voor meer Fryslân. Minder Den Haag. Nou mooi niet! Een kraakhelder voorbeeld is de situatie waarin de EHS organisatie in Gaasterland nu verkeert. Zij vechten een ongelijke strijd voor het doorzetten van hun experiment Natuurmeetlat tot 2018. Een volstrekt rechtvaardige eis. Ze lopen zich letterlijk en figuurlijk te pletter tegen die dikke betonnen muren van het Provinciehuis waarbinnen dit onterechte besluit is genomen. 
Het Gaasterlandse EHS natuurproject - even los van het feit of je hier voor of tegen bent- is in het verleden helemaal en na een felle strijd en Fan Ûnderen Op tot stand gekomen. Het door de Miënskip Gaasterland bedachte eigen experiment is regelrecht en voortijdig de nek omgedraaid door FNP Gedeputeerde Johannes Kramer. Hij  stopte de loopduur van het natuurproject voortijdig tegen alle afspraken in. Een buitengewoon onverstandig besluit, ondanks keiharde toezeggingen en verklaringen in de Tweede Kamer van de toenmalige Minister Jozias van Aartsen. Later werd de toezegging van de Minister bevestigd door de toenmalige Friese Gedeputeerde landelijk gebied Hans Konst. Nogmaals het is allemaal na te lezen. Kramer nam een buitengewoon verkeerd besluit tegen de Miënskip. Volledig in strijd met eerder gedane politieke toezeggingen. Ook zijn eigen FNP motto Fan Ûnderen Op laat hij voor het gemak maar even buitenbeschouwing. 
Ik ben reuze benieuwd of de andere Friese politici bereid zijn deze omissie van Kramer aan de Miënskip in Gaasterland te herstellen. Einddatum van het Gaasterlandse experiment handhaven tot het toegezegde jaar 2018
Er gaat wel vaker een (miënskips) tientje over de balk, vrienden!
-- 

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel