Doorgaan naar hoofdcontent

Een Kado voor Jezelf: A Day2Inspire

Belle Dijkstra druk bezig met de voorbereiding van
A Day2Inspire
Je moet je licht niet onder de korenmaat zetten is een oude, maar een buitengewoon inspirerende metafoor om je aan te sporen je vaardigheden te gebruiken, te laten zien wie je bent en wat je kan. Dat doe ik momenteel.
Ik verleen deze maand een bescheiden bijdrage aan de organisatie van A Day2Inspire.
Daar wordt op originele en ongedwongen wijze aangereikt wat je nodig hebt om weer dichter bij je innerlijke vrijheid te komen. Bij je persoonlijke inspiratiebron, zodat je de kracht en creativiteit hervindt om problemen te overwinnen, dromen waar te maken of te ontdekken welke kant je op wilt met uw leven.  Je moet dit echt zien als een cadeautje voor jezelf. Letterlijk en figuurlijk: een stap naar de de lente. Laat de donkere en koude winter achter je!
Stel je geen diepgravende gesprekken voor of groepssessies, waarbij je elkaars hand moet vasthouden.
Het wordt een inspirerende dag met als hoofdthema: delen is vermenigvuldigen.
Daarnaast is er voldoende tijd ingeruimd voor gezellig met elkaar lekker te eten en te drinken.
Een belangrijk onderdeel is het delen van kennis en het uitwisselen van ervaring met gelijkgestemden.
Inspirerende sprekers zijn gevraagd om gerichte inleidingen te houden die zullen beklijven en waaraan je nog vaak terug zult denken.
Ik weet zeker, dat deze happening bijzonder in de smaak zal vallen en een duwtje in de rug zal geven bij vele van mijn m/v bloglezers, Twitter-en Facebook vrienden.
Voorlopig laat ik het hier even bij. Ik kom binnenkort met aanvullende info tot jullie! Het wordt gouden...!

Belangrijke informatie voor je agenda; Datum: vrijdag 27 maart 2015 Aanvangstijd: 09.00 uur Eindtijd: 16.00 uur Locatie: Van der Valk Hotel, Sneek

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.