Doorgaan naar hoofdcontent

Zichtlijnen in Sneek

De openbare ruimte heeft voor mij een bepaalde belevingswaarde. Net zoals het landschap en de natuur. Ik kan ervan genieten. Kicks voor niks! Vandaar mijn felle reactie in mijn vorige blogje. Tijdens het wandelen door de stad en in het buitengebied leer je op een bepaalde manier naar je omgeving te kijken. Vaak zijn bepaalde punten in/naar de horizon interessant. Kenners noemen het een zichtlijn. Dat is een lijn die vanuit een bepaald punt vrij uitzicht biedt op iets. Het betreft in het landschap (ver)gezichten naar vaarten, kanalen, bruggen, wegen, viaducten of andere objecten. De spoorlijnen vind ik het het meest verrassend. Fotogeniek ook! In plaats van, zoals gebruikelijk snel de spoorbaan over te steken, bleef ik vandaag eens in het midden van een overweg staan om een foto te maken.
Zomaar een paar voorbeelden van zichtlijnen in de buurt ....

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel