Doorgaan naar hoofdcontent

ENSAFH Grutte Gedichtejûn 2015

foto: Jeroen van der Kallen

Op vrijdagavond j.l. las ik tijdens de ENSAFH poëzijmarathon/Grutte gedichtejûn 2015 in Café Vellinga te Sneek, o.a. een hertaling voor in het Hylpers van Wilminks gedicht BenAli Libi. Over de betekenis van dit gedicht had ik eerder op het alles-over-treffende-medium Twitter, een paar weken terug, ten tijde van de moordaanslag in Parijs op de krant Charlie Hebdo, contact met vice-premier Lodewijk Asscher. Misschien is het ongebruikelijk om achteraf je gedichten keuze toe te lichten, maar ik koos  heel bewust voor dit gedicht,  juist bij Café Vellinga en wel hierom: Lees hier verder.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!



Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer