dinsdag 2 december 2014

De Loente gaat in de Lúúl-auto.

Daar staan hij dan. Scheiden doet lijden! Voor het gemak ga ik er even vanuit, dat deze- ook wel Kliko vuil container genoemd - een hij is.
Destijds het ferme bedrag van 75 gulden neergeteld voor de Gemeente Sneek. De invoering van dit systeem in 1978 was een duidelijke verbetering ten opzichte van die verzamelde grijze plastic vuilnis zakken.
In onze - in volle breedte - gebezigde gezinstaal (ontstaan door de kids) noemden we hem altijd de Loente. Hij werd eerst wekelijks en daarna twee-wekelijks opgehaald door mensen van de Gemeente met een Lúúl-auto. Een bekend citaat in ons gezin op donderdagavond: "Morgen is het vrijdag, dan komt vroeg de Lúúl-auto. We moeten  de Loente nu alvast aan de weg zetten" 
Het zijn A.D.Nu nog altijd bestendige begrippen. Iedereen weet was er bedoeld wordt. Hij ruilt vandaag zijn functionaliteit (als middel) in tegen zijn (hogere) doelstelling. Zo gaat dat in een kringloop. Opstaan, blinken en verzinken. Van 1978 Gemeente Sneek tot bijna 2015 Gemeente SùdWest Fryslân. Ik moet hem nu na jaren trouwe dienst node missen! Oorzaak het diftar-systeem.
Volgens afspraak moet ik hem vandaag voor mijn woonhuis plaatsen. De Gemeente SWF haalt hem op en voert hem af. Waarvan akte.

Het baggeren van de vijvers in Pasveer, Sneek-Oost is begonnen

Sneek, wijk Pasveer. Het baggerwerk in de vijvers van de wijk Pasveer is begonnen.
Bij mij achterhuis is straks de vijver weer in optima-forma gebracht voor een natuurlijk ijsvloertje.
Ik plaats binnenkort een lange tak horizontaal in de wal voor de doortrekkende ijsvogeltje(s)