maandag 13 oktober 2014

Zijn de inwoners van Sneek hier nog steeds enthousiast over?

Is tout Sneek hier nog enthousiast over?
1963. Beeld: Zeilsport
Beton
gemaakt door Herman J,.van der Heide.
Locatie:Sneek, Oosterpoortsbrug

Danny Vera is een man van de Klok.

pic taken backstage by phone
Ik debiteerde het eerder op dit weblog. Het is bijzonder gaaf om live-popmuziek mee te maken in je eigen stad. Gewoon lopend of op het fietsje er naar toe. Het Bolwerk in Sneek biedt je al sinds mensenheugenis volop die mogelijkheid. Gelukkig was vroeger zo'n gekke sneue modieuze benaming als Cultureel Kwartier nog niet door beleidsmakers bedacht. Top bands zoals Focus, Solution en Cuby+ Blizzards, kortom de fine-fleur van de vaderlandese nederbeat stonden gewoon wel geprogrammeerd.
Danny Vera stond afgelopen zaterdagavond on stage. Hij mag zich van mij -als jonge gast - scharen in het eerdere illustere gezelschap. Een man van de klok. Een professional! Precies klokke tien toucheerde hij op het magische Sneker podium de snaren van zijn favoriete Graetz-gitaar. Een volle bak met een buitengewoon gemêleerd publiek stond voor zijn neus. Naast echte muziekliefhebbers, natuurlijk ook een categorie, die enthousiast is geworden over Danny, door zijn veelvoudige TV optredens. Dat is alleen maar goed voor een beroepsmuzikant. Deze Heerlijk Helder Heineken Voetbalhelden vielen hier pas echt door de mand tijdens een korte akoestische sessie. Ze slaagden er toen amper in, hun inmiddels benevelde snaveltje dicht te houden. Maar een kniesoor die daar op let, toch....Ondanks de voorliefde van Danny voor het geluid van zijn Graetz zit vanavond de Fender strat-en-telecaster-sound mij het meest vers in het geheugen. Dat komt vast door mijn gekleurde vinyl bril. Ik zag en hoorde bovendien een stel enthousiaste en buitengewoon muzikale vaklui, die dik twee uur lang het publiek met aanstekelijke muziek in de ban hielden. De allerlaatste song, Johnny Cash's Folsom Prison Blues ging erin als Ketellapper! Farther down the line, Far from Folsom Prison, That's where I want to stay, Goed uitgangspunt als afsluiter, Danny! Struck Me! 
Na afloop schakelde het publiek de rooie led-gunningsfactor in. Ver boven >100 dBA! Zij omarmden Danny, zijn vrouw Escha en de Band vanavond definitief, omdat zij met passie muzikaal entertainment boden. Van de bovenste plank en gelardeerd met charme per strekkende meter. Ik kijk uit naar de komende Theater tour!


Ecokatheldraal in Mildam Revisited

De Eco Kathedraal in het bos nabij Mildam is een prachtig en spannend speel-en wandelplekje voor kinderen en volwassenen. Kijk en luister ook even hier.
Een ecokathedraal is een plek waar mens, plant en dier eindeloos samenwerken. Het gebied (een openbaar park of particulier terrein) wordt met behulp van vrije energie (dus zonder hulp van machines maar alleen met spierkracht) bewerkt, eventueel met behulp van duurzaam herbruikbaar materiaal zoals steen, hout en glas. Dit materiaal wordt los gestapeld, en dus niet gemetseld zodat dieren en planten de tussenruimtes kunnen gebuiken om te groeien en nestjes in te maken.  Er wordt zonder plan gewerkt, dus geen tekeningen vooraf hoe het gebied zich zal ontwikkelen.
bron: Stichting Tijd