Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit september 24, 2014 weergeven

Workum Kokedei 2014

De Fokveekeuring in Workum, op de Merk viel vandaag jammer genoeg volledig in het water. Tussen de buien door maakte ik nog een paar beelden. Ik hoop, dat de Doutzen Kroes van de Zuidwest-Friese melkveebedrijven erbij zit. De kenners zien het natuurlijk direct. Ik ook, maar ik mis de scherpte als het over melk-koeien gaat.
Tegen half drie liet "Gerritje de Hooimaker" zich nog heel even zien. Het 's middags geplande Nationale Concours Hippique werd door de natte weersomstandigheden afgelast. Het was te gevaarlijk voor mens en dier. Het publiek, dat zich massaal had terug getrokken in de kroeg werd verleid om weer naar buiten te gaan door die enkele zonnestraal. Ze kwamen een beetje onwennig tevoorschijn. Maar, het mocht allemaal niet lang baten. De koeien, zwart-en bruin witte top-modellen, stonden alweer op stal. De marktmeesters en de vele vrijwilligers waren druk aan het opruimen. De inwoners van Workum en vele Oud-Workummers (soms bekende mensen die hun drukke agenda …

Sneek is geen voetbalstad

Gisteravond een mooi potje voetbal gezien tussen O.N.S.BOSO zaterdag topklasse tegen Eredivisionist F.C. Dordrecht voor de KNVB Beker. Ondanks de afgetekende uitslag 0-3, werd O.N.S.BOSO zeker niet van de mat gespeeld. Optisch in het veld was het klassenverschil te verwaarlozen. Vooraf waren alle ingrediënten voor een mooi door-de-weeks-voetbalavondje aanwezig. Mooi weer, aansprekende tegenstander, perfecte lichtinstallatie, uitstekend bespeelbare kunstgrasmat. Kortom, een bijzonder prettige ambiance!  Ja hoor! Wat zie en beleef ik bij aankomst, een gotspe: anderhalve man en een paardenkop. Het Sneker voetbalpubliek kijk op-noch-om voor een dergelijk lokaal voetbalevenement. Men geeft de verreweg de voorkeur aan SBS6! De meegereisde Dordtse supporters van Schapenkoppen brachten gelukkig nog een beetje voetbalsfeer op het Sneker Zuidersportpark. Trieste eindconclusie, Sneek isecht geen voetbalstad.....!? Zou het in de toekomst beter worden?