woensdag 10 september 2014

Gemeenteraad SWF pest ondernemers in crisistijd


Jonge lui, ondernemers met een uitstekend uitgewerkte aanvraag/plan voor een waterskibaan bij de Potten te Offingawier vragen de Gemeenteraad van Sûd West Fryslân om toestemming. Een stukje medegebruik van de openbare ruimte en òok om een recreatiebedrijf op te richten. Niks meer en niks minder. Goed voor de werkgelegenheid. Past planologisch -als een door mijn moeder gebreide - handschoen. Precies dus! Wat schets mijn verbazing? De commissie DS0 trekt na ampele overweging, discussie, onder druk van een stelletje notoire op-de-rem-trappers, het plan/de aanvraag terug. Er zijn kennelijk bezwaren in de streek. Hoe zwaarwegend die zijn? Weten ze niet. Tsja...Er zijn via de sociale media hier en daar individuele tegenstanders, die zich uitten. Mensen die in het medegebruik van een waterskibaan een aantasting zien van hun beleving van de Potten. Dat mag! Maar zij worden er echt niks minder van! Er zijn - zo lijkt het - geen echte individuele NIMBY's deze keer, want die zijn er nagenoeg niet op de Potten. Misschien een enkele Anti-Sneek-Huilebalk uit Offingawier of Scharnegoutum.
Kortom het is direct al een slappe knieën festival in de Commissie DSO. Het is je reinste pesten van jonge ondernemers in crisis-tijd. Schandalig! In plaats van dadendrang is het pap in de benen bij die Commissie.
In dé watersport stad van Friesland is een kabelwaterskibaan een unieke toevoeging aan 
het bestaande watersport aanbod. Veel ondernemers in Sneek juichen dit initiatief dan ook toe. Het is ‘nieuw’ in Friesland en dat geeft Sneek als watersport stad extra allure. Een dag-attractie trekt mensen uit de wijde regio over het water naar Sneek wat de gehele stad en regio ten goede komt. De invulling van het 
recreatiegebied De Potten krijgt door een waterskibaan een divers en aantrekkelijk gezicht. Bovendien vindt er helemaal geen vermeerdering van verstoring van de natuurwaarden plaats. Ik vind het een mooi plan, dan met een beetje creativiteit prachtig ingepast kan worden bij de Potten. Ik zei het eerder: die handschoen van mijn moeder is gebreid in de dertiger-jaren-crisis van de vorige eeuw!