Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit september 3, 2014 weergeven

Een mooi voorbeeld van Burgerparticipatie

Gisteren schreef ik een pissig blogje over de slechte staat van de "Leane" (de Frittemaleane in Sneek). Een echte "Leane" omdat de kronen van de essen stambomen aan weerszijden van de weg boven-in-elkaar overlopen, als een soort dak. Prachtig beeld! Effectief als je tegen de zon in moet rijden/fietsen/lopen, maar dat terzijde.
Vandaag reageerde PvdA Raadslid van de Gemeente Súd-West Fryslân Johan Feenstra via Facebook als volgt:
Ha die Anske. Goed punt. Ben hier achter de schermen mee bezig. Ook mij is de slechte conditie van de Frittemalaan een doorn in het oog. Pleit ervoor om een gedeelte van de kosten te verhalen op de woningbouwvereniging als veroorzaker. Verder is me toegezegd dat (ijs en weder dienende) de herbestrating in week 39 gaat aanvangen. Zo Okay? anders mag je me gerust ff bellen. Groet.

Nieuwe naam voor poppodium Leeuwarder Harmoniekwartier

In 2015 krijgt Leeuwarden een nieuw poppodium, een uniek concept waar popcultuur en -onderwijs samenkomen. En dat alles op een prachtige plek in het hart van Leeuwarden. De ambitie is duidelijk: dit moet een podium van naam worden. Maar welke naam? Het moet een podium van naam worden, zoals
Het Bolwerk, Paradiso, Melkweg, Hedon,Vera...
Ik stel voor het nieuwe centrum in het Harmoniekwartier niet Haniahof te noemen, maar:  SLAUERHOFF  [...] een bijzonder sterke eigen-naam, met verwijzing naar een bijzondere Leeuwarder persoonlijkheid.
Deze naam bekt uitstekend met al die klinkers.
Is taalkundig en optisch bijzonder charmant met die dubbele F aan het einde.
Een naam als een huis, waarbij je in het kader van de KH18 ook internationaal mee voor de dag kan komen. In meerdere opzichten een naam, die diep verbonden is met de culturele haarvaten van Leeuwarden.
Kortom een naam die bestendig is voor de toekomst, het heden en het verleden.