donderdag 10 juli 2014

Een dagje Spannende Motregen

Gisteren bezocht ik in Hoorn een grote platenbeurs. Het motregende zachtjes. Op zich een bijzondere gebeurtenis in een zomer met boordevol nieuwe en onheilspellende digitale ontwikkelingen.
Een wenslijstje met real music in mijn Levi's 501 Red Tab Five Pocket. Dat maakte de zoektocht nog spannender. Het wakkerde een latente hebzucht in mij aan. Met buitengewoon genoegen overigens. Daar vond ik o.a. LP Lookin'Ahead van The Buffoons. Door het RTL programma On The Road van Johan Derksen raakte ik onlangs opnieuw onder de indruk van dit Enschedese bandje uit de Sixties. Van die kopstem van Ely van Tongeren krijg ik nog steeds kippenvel.
Een close harmony groep a la The Beach Boys. Bandleden met een buitengewoon verbluffende zangkwaliteit. Prachtig bij elkaar passend geluid. Ik zag ze vroeger in 1967 een hele avond spelen in het Parochiehuis van Bakhuizen. Jammer genoeg is dit etablissement later, zoals in zovele dorpen omgevormd tot een multifunctioneel centrum (MFC). Deze omvorming leidde o.a. de teloorgang in van een breder cultureel besef op het platteland. Mainstream werd keukenmeester. Gelukkig hebben we nu Het Bolwerk en Theater Sneek om deze omissie weer enigszins glad te strijken. Verder kocht ik  de Musthave Elpee  "Tommy" de rock-opera van The Who. Die ontbrak nog in mijn platen bak....
Boodschappenlijstje erbij. Zit ie der tussen...?
This Pic was taken by Henri Westra