woensdag 16 april 2014

Een Andere Energie Stroom

Vanmiddag zaag ik mijn derde week door de midden. Velen vragen mij hoe de nieuwe vrijheid bevalt. In het algemeen is het zo dat het prima bevalt. Het niet meer werken went gauw, moet ik zeggen. Maar, een mens is geen machine. Omschakeling van een volledige baan gedurende 45 jaar naar veel vrije tijd vergt een persoonlijk proces. Ik doe onverwijld de dingen, die ik gouden vind, maar ik ben op zoek naar een passende persoonlijke energiestroom. Dit gevoel en de strekking, niet de details, beschrijft Youp van het Hek onlangs prachtig in een van zijn columns in de VARA gids.
Ik merk bijvoorbeeld dat van mijn voornemen om dagelijks te bloggen weinig tot niets terecht komt. Dat moet beter! Mijn prioriteiten liggen momenteel toch bij mijn nieuwe persoonlijke agenda, mijn dagelijkse eenvoudige leven, bij de komst van nieuw leven in onze familie, de verhuizing en een nieuw begin van dochter M van Amsterdam naar Hoorn. Bovendien ben ik verantwoordelijk gesteld voor een deel van ons huishouden en een deel van het tuinonderhoud. Twee zaken waar ik duidelijk nog passie voor moet ontwikkelen. Bovendien houdt één van mijn echte passies: het bootje-varen mij weer volop in de besnijdenis. Bij mooi weer trekt het Sneker boezemwater als nooit tevoren. Prachtig om op het water te zijn zonder altijd maar rekening te houden met aardse zaken zoals uur en tijd. Wanneer zie je plotseling een reegeit het Prinses Margrietkanaal overzwemmen? Dan zie je met eigen ogen dat faunavriendelijk gemaakte oevers uitstekend functioneren. Heerlijk om lange en meeslepende vaartochten te maken over de Zuid-West Friese boezemwateren, waaraan ik in mijn werk (op bescheiden schaal) heb gesleuteld.
Onder het motto beter goed gejat, als slecht geschreven onderstaand het eerder genoemde stukje van Youp....volgens mij is het zo nog wel leesbaar.