zaterdag 18 januari 2014

Waar zijn SWF bestuurders tijdens EO(ecumenisch) Kookfestijn?

Terwijl Ineke Faber, Omer Kaya, Henk van der Veer en nog een stel notoire SWF prominenten pareltsjebrei koken bij presentator/kok Kefah (vml Humanistsche Omroep en paarden-man) als afsluiting van een buitengewoon succesvolle TV opnamereeks van de EO over mensen en geloven in de inspirerende stad Sneek, had ik vanmiddag mijn eerste ontluikende primavera-beleving in de Natuur en het landschap in de omgeving van het Sneekermeer. Iemand moet de verloedering van het buitengebied rond onze stad in de gaten houden, nou....! Maar ook de aanwezige hoogtepunten signaleren, zoals de Schaapskudde "De Drifters" van Eva Brouwer
Dit beeldverslag is mijn getuige. Moe en voldaan keer ik huiswaarts en check ik op mijn lap-top de berichten over het EO kookspektakel met hashtag Sneek op de socialmedia....Ik merk al snel aan de berichten/tweets: "Reuring in de keet!" Met tweets in de strekking van "Er wordt voor tonnen aan televisie airplay voor de Stad Sneek binnengehaald, maar bestuurders van de gemeente SWF laten stoicijns hun representatieve taak liggen tijdens de opnamen van de EO uitzending rond de Sneker Grote Kerk" Merkwaardig, deze deerniswekkende bestuurlijke afwezigheid, want burgemeester Hayo Apotheker en wethouder Wigle Sinnema zijn vanmiddag wel in het centrum van Sneek gesignaleerd aldus tweets en persoonlijke waarnemingen van tweeps.
Weer het zoveelste voorbeeld van hoe krampachtig sommige van onze professionele bestuurders van de Gemeente SWF met successen van hun Hoofdstad om gaan.
Kennelijk zien ze toch - tijdens verkiezingstijd - andere stippen aan de horizon "Misschien na de verkiezingen weer een scherper perspectief met meer focus op de Hoofdstad van de Gemeente!

Abbenwier United

Wie kent het niet? Abbenwier......
Als je er doorheen rijdt en je hapt vervolgens
naar lucht om de naam van het buurtschap
Abbenwier uit te spreken,
ben je er alweer voorbij.
Ook op de fiets!