Doorgaan naar hoofdcontent

Doorkijkje in een Regio Gig van de Golden Earring in 1969.

Mijn vriend, wijlen Jans Karstens uit Groningen werkte in de sixties van de vorige eeuw als barkeeper. Hij stond achter de bar van Dancing d'Olde Hof te Gasselte waarvan zijn vader de eigenaar was. Daar speelde destijds nagenoeg de hele Nederlandse popscene. Op 8 maart 1969  speelden de Golden Earrings bij hun in de zaak. Jan hierover:
Mijn vader kocht in 1967 een dancing, zo heette dat indertijd. De programmering was: op zaterdagavond altijd een topband en zondagmiddag en avond een regionale top-40 band. Er konden ongeveer 500 mensen in de zaal. Ik heb daardoor als 14-jarige bijna de hele nederpopscene voorbij zien komen. Shoes, Tee-Set, Blue Diamonds, Motions, Dizzy Mens Band, After Tea, Cats etc. etc. Op 8 maart 1969 kwamen de Golden Earrings, ze hadden net een hit met Where Will I Be. Ze arriveerden in twee kleine Ford Transits met de hele apparatuur er in. Rob Gerritsen en Jantje Ten Broek begonnen met uitladen en opstellen. Jaap Eggermont zat verveeld voorin een busje een puzzeltje te doen. Rinus kwam naar mij toe en vroeg of er onder het podium ook een kelder was, daar moest zijn Lesley-box naar toe. George en Barry zaten in de kleedkamer. Maar wat hadden die mannen een spullen indertijd! Vier MAX zangzuilen met Omroeptweeters, Marshall/SoundCity torens en een verdwaalde VOX AC30. Dit maakte al indruk, samen met het zware drumgeluid van Eggermont op zijn Westend drumkit. In mijn herinnering werd er vier keer een half uur gespeeld. Van een toegift was geen sprake. Ik heb niet alles gezien, ik stond achter een bar te werken, maar wel alles gehoord! Wat was het hard, de glazen stonden gewoon te trillen op de glazen planken. De 8 Miles High uitvoering was indrukwekkend. Rinus leverde een gevecht met zijn Danelectro, goed te zien op de gelijknamige film. Ik vond het allemaal geweldig! De Elpee van 8 Miles High heb ik toen ook gelijk gekocht. Maar daar drumt Sieb Warner op. Ik ben alweer 30 jaar bevriend met Sieb, maar heb hem nooit live met de Earring gezien en dat vind ik wel jammer. Maar ach... De gage van de Earrings was toen 1000 gulden. De entreeprijs was 5 gulden en er waren ruim 500 bezoekers; mijn vader had al een aardige winst gemaakt. Ik ben nadien regelmatig naar een concert geweest (eens p/jaar) en heb alle ontwikkelingen meegemaakt. De "Switch" show vind ik nog steeds het beste wat ik gezien heb (Groningen 1975) Ik herinner me nog het moment kwam dat Cesar zou gaan springen, er ging een bom af en ik dook van schrik naar beneden. Tja, toen lag Cesar al op de grond toen ik weer keek. Geweldig! In die tijd sloten ze de show ook af met "Greensleeves", alle volgspots op de spiegelbal. Mooi einde altijd. 
Jan Karstens March 08, 1969, Gasselte.
Booking fee: Fl. 1000,- Entrance: FL. 5, visitors: 500,

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond